anonim19
anonim19
Any: 2001
Comarca: Gironès
Data: 09/02/17 20:00
pes
M'agradaria saber si estic gordo.Medeixo 1'80 i peso 90 kg, haig de dir que soc un noi molt corpulent.

Gràcies!!!
Mònica Fernández
Mònica Fernández
Data: 11/02/2017 21:01
Hola guapo!

Segons les taules de referència per la teva alçada i pes seria convenient baixar de pes, per tant caldrà que parlis amb els teus pares per anar al teu metge. Així et podrà fer una valoració i seguiment personalitzat.

En qualsevol cas et deixo uns consells. Tothom tingui o no sobrepès ha de seguir un estil de vida saludable per garantir una bona salut i benestar. Així, tant qui ha baixat de pes com el qui ha pujat recupera el seu pes saludable gràcies a uns bons hàbits. És molt important que no intentis fer dieta pel teu propi compte ja que a la llarga s'incrementa el problema! a veure que et semblen:
  • Segueix una alimentació equilibrada, suficient i plaent. Hi ha aliments que s'han de menjar més i a diari i d'altres que s'han de menjar ocasionalment, de tant en tant (un cop a la setmana o un cop al mes). Incrementa el consum d'aliments d'origen vegetal com les llegums, l'oli d'oliva, la fruita seca... et deixo aquí un link on podràs consultar més informació:  http://canalsalut.gencat.cat/ca/vida-saludable/alimentacio/piramide_alimentacio_saludable/

">

  • No passis gana, procura fer els 5 àpats al dia. Però tampoc mengis sense gana. Abans de menjar pregunta't: Realment tinc gana? I sinó tinc gana, per a què vull menjar? si sents que estàs nerviós, avorrit, que vols premiar-te o distreure't pensa quines altres alternatives tens: trucar a algú, fer esport, sortir a donar una volta, mirar una pel·lícula, escoltar música, llegir, escriure... Menja només si tens realment gana (senyals que t'arriben directament de l'estómac) i deixa de menjar quan estiguis saciat però no tip, és a dir, quan sens que no estàs ple, ni pesat, que podries seguir menjar però que ja tens suficient. 
  • Menja poc a poc, deixa els coberts entre mossegada i mossegada. I gaudeix dels sabors i textures... i sobretot de la bona companyia a taula :)
  • Dorm 8 hores i procura relaxar-te durante el dia. L'estrès incrementa la gana.
  • Surt amb els amics i amigues, no li donis massa importància a les coses i intenta riure tot el que puguis. Si hi ha alguna cosa que et preocupa parla sempre amb algú, no t'ho guardis, demana consell als teus pares, professors, entrenadors d'educació física, metges, tècnics de joventut... Les persones preocupades, tristes o més nervioses tenen més problemes amb la gana i el seu pes, per això és important que no deixis de sortir amb els amics!!!
  • Practica activitat física o algun esport que t'agradi a diari. L'esport regula molt bé la gana, l'estrès i el pes, t'ajudarà a sentir-te millor. És important buscar una activitat que t'agradi i t'ho passis bé, així serà difícil deixar de practicar-la. Consulta al teu Centre de Joventut, al  Centres Cívic, al poliesportiu més pròxim, segurament hi ha alguna activitat que encaixa amb tu. Vés provant fins que trobis la teva. També suma molt anar caminant o en bici als llocs, pujar escales enlloc d'utilitzar l'ascensor, netejar l'habitació...

  • Sobretot és imprescindible que consultis al metge, així que parla amb els pares i mireu de demanar hora dilluns :)


    Una abraçada forta,


    Mónica Fernández Pérez

    consulta@acab.org


    Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.