patrocinat

5 motius per estudiar un grau orientat al mercat laboral

per Redacció, el 20 de març de 2018 a les 08:00
Potser acabes segon de batxillerat o un cicle formatiu aquest curs i ja estàs pensant en el teu futur universitari. Escollir quin grau vols fer a la universitat és un dels moments més emocionants de la vida com a estudiant, però també és un dels que genera més dubtes.
 

Com puc saber que això és el que realment m’agrada? Té futur aquesta carrera? Aquestes són algunes de les preguntes que sovint et fas abans de triar estudis i que els graus orientats al mercat laboral et poden ajudar a resoldre. Els graus enfocats a la professionalització són els que estan lligats a una professió i que tenen per objectiu final la inserció laboral de qualitat. 

1. Adquirir habilitats transversals a totes les feines


L’entorn laboral avança molt ràpid i les empreses demanen professionals híbrids, és a dir, que tingui coneixements diferencials però també competències transversals, com capacitat per treballar en equip o habilitats comunicatives i de lideratge, entre d’altres.

2. Tenir un perfil professional diferencial 

Estudiar un grau orientat al mercat laboral et permet tenir coneixements especialitzats però també ser més àgil a l’hora d’adaptar-te als canvis del sector i a l’aparició de noves professions, sobretot lligades a les noves tecnologies i a l’àmbit digital.

3. Augmentar les possibilitats de trobar feina

Les empreses no només valoren que els joves tinguis un títol o coneixements, sinó que els sàpigues posar en pràctica els coneixements. Per això,  estudiar un grau orientat al mercat laboral et permetrà destacar en aquest sentit.

4. Les pràctiques com a pilar fonamental dels estudis

Buscar feina a l’acabar la universitat pot generar certa sensació de pànic. Per això, tenir totes les facilitats per fer pràctiques durant el grau pot ser una bona opció per millorar la transició al món professional i una oportunitat per trobar la primera feina.

5. Desenvolupar idees de negoci pròpies

Si tens coneixements especialitzats i estàs connectat a l’actualitat del sector, tens més possibilitats d’emprendre una idea de negoci amb èxit. En l’actualitat, a vegades trobar feina pot ser complicat, per què no crear-te el teu propi lloc de treball?
 

I on puc estudiar graus d’aquest tipus?

Els centres universitaris del TecnoCampus de Mataró, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, són pioners en aquest àmbit ja que totes les titulacions tenen un consell de grau format per empreses rellevants del sector que treballen per adaptar el pla d’estudis a les necessitats del mercat.

A més, els centres universitaris comparteixen ubicació amb el parc empresarial, un fet que converteix el TecnoCampus en un model singular.

Pots consultar tota l’oferta de graus, dobles graus i simultaneïtats d’estudis a la web del TecnoCampus.
[youtubesensepubli]XBZ8dcB7rGs[/youtubesensepubli]

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: