-
-
Any: 2001
Comarca: Terra Alta
Data: 06/08/22 16:46
Dpdr
Holaa, m'agradaria saber què és la despersonalització i desrealització, pq sorgeix i com es pot solucionar.
Thx
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 13/09/2022 10:45
Hola!

La despersonalització i la desrealització son dos trastorns psicològics que poden aparèixer conjuntament o per separat. També poden aparèixer sols o relacionats amb altres trastorns clínics. La despersonalització consisteix en veure's a un mateix com si fossis un espectador, mentre que la desrealització és la sensació que l'entorn és molt canviant o com si fos un decorat. 

Poden sorgir per diferents causes i cal que ho valori un/a especialista de la salut mental (psicòleg/a o psiquiatre/a). Pode donar-se en situacions de cansament, per falta de son, per estrès, per consum de substàncies o relacionat amb algun trastorn psicòtic o depressiu. 

No hi ha cap tractament concret però sí que és important prendre'n consciència i comunicar-ho als especialistes per poder valorar si hi ha algun trastorn de base o dificultat que pugui produir malestar en la persona. 

Esperem haver-te ajudat, 
Una abraçada!
--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.

Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: