El challenge per donar a conèixer professions amb molta sortida

per Redacció, el 24 d'abril de 2019 a les 17:14
"Al sector industrial hi ha molta ocupació i també hi ha estudis específics que t'hi porten directament. I et preguntaràs: perquè la gent no fa aquests estudis? Doncs per què estan plens de prejudicis i estereotips". Així de clar ho té la Juliana, que ha anat a fer de mecànica industrial a l'empresa metal·lúrgica La Farga per tal de mostrar-nos una realitat poc coneguda.
 
I és que a dia d'avui encara hi ha força desconeixement i desinformació sobre el món de la indústria, les seves sortides professionals i els estudis que s'han de cursar per dedicar-se a aquest àmbit.

Primer de tot, cal tenir clar que el sector industrial és un dels que té més pes a Catalunya i també un dels que ofereix més sortides laborals. I és que la transformació digital que està experimentant la indústria fa que cada vegada es necessitin més professionals especialitzats en camps cientificotècnics.

Un d'aquests camps és el de la mecànica industrial. I què has d'estudiar per treballar en aquest sector? Hi ha cicles mitjans i superiors de dos anys de durada especialitzats en aquesta formació.

I exactament què fa un mecànic industrial? Doncs d'entrada et direm que si ets una persona perfeccionista i curosa, aquest ofici et pot agradar. I és que ajustar les peces perquè tinguin la forma i la mida que els pertoca és tot un art. Algunes vegades els materials són durs i cal fer servir màquines especials, en d'altres només es tracta de polir-los i ajustar-los perquè siguin llisos i llisquin bé amb un altre objecte. En resum, el mecànic industrial és com el cirurgià dins el quiròfan. Ha de fer les coses amb molta cura, precisió i després d'haver-les estudiades molt. Et deixem amb més informació sobre aquesta professió perquè no et quedin dubtes. Ah, i d'aquí poc, si el Joan accepta el repte, us descobrirem el món de la mecatrònica.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: