10 curiositats d'Eurovisió que segurament no sabies

per Redacció, el 18 de maig de 2019 a les 10:00
Aquest dissabte, 18 de maig, el Miki actuarà, per fi, al festival d'Eurovisió, on interpretarà La venda. La gala se celebrarà a Israel, després de la victòria de l'any passat de Netta Barzilai. Aprofitant que s'apropa el moment hem recuperat un article que vam fer amb curiositats sobre el festival i n'hem afegit de noves.


 


Versió sense playbuzz:

- El participant més jove del festival va ser Jean Jacques, que el 1969 i amb només 13 anys va pujar damunt l'escenari per representar Mònaco amb la cançó Maman, maman.

- La cançó més ben puntuada de la història del festival és Fairytale, del noruec Alexander Rybak. El tema va aconseguir 387 punts.

- El país que més cops ha guanyat Eurovisió és Irlanda, amb un total de 7 victòries.

- L'any 1993 la cantant belga Bárbara Dex va actuar al festival amb un vestit bastant estrambòtic creat per ella mateixa. És per això que els eurofans van decidir crear el 1997 el Premi Bárbara Dex i atorgar-li cada any a l'artista més mal vestit.

- El primer festival d'Eurovisió es va celebrar el 24 de maig de 1956 a Suïssa. Només hi van participar 14 països, així que cada un va haver de fer dues actuacions per allargar la gala.

- Les cançons d'Eurovisió només poden durar 3 minuts. El festival va decidir imposar aquesta norma després que el 1957 l'italià Nunzio Gallo actués durant gairebé 6 minuts, deixant en desavantatge els seus rivals.

- Tot i que Noruega va aconseguir el rècord de cançó més votada, és el país amb més mala sort al festival. Ha obtingut 4 cops la puntuació mínima i ha quedat en darrer lloc 11 vegades.

- Tot i que Austràlia no forma part d'Europa va ser convidat a participar a Eurovisió el 2015, coincidint amb el 60è aniversari del festival i com a "premi" per ser un dels territoris que més segueix la gala. La seva primera actuació va tenir tant èxit, que des de llavors hi participen cada any.

- Les posades en escena a Eurovisió solen ser espectaculars, però no tot s'hi val per cridar l'atenció. El festival té prohibida la presència d'animals durant les actuacions, tampoc es permeten nuus ni gestos polítics. 

- El 1969 es va produir un empat entre quatre països en la primera posició: França, el Regne Unit, Holanda i Espanya van obtenir exactament el mateix nombre de vots. L'any següent, tenint en compte que aquesta situació es podia tornar a repetir, es va implantar un sistema de desempat.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: