eurovisió 2019

Països Baixos guanya Eurovisió i Miki es salva de quedar últim

Bandera de suport a Miki a Eurovisió. | Anna Mira
per Anna Mira, el 19 de maig de 2019 a les 10:19

Un any més el festival d'Eurovisió ha estat tot un espectacle de música, però sobretot de llums i posades en escena extravagants.

Després d'un primer lloc molt disputat, va ser Holanda la guanyadora d'Eurovisió 2019 amb la cançó "Arcade", de Duncan Laurence. La segona posició va ser per Itàlia amb la cançó "Soldi" de Mahmood, i la tercera per Rússia amb la cançó "Scream" de Sergey Lazarev.



Per altra banda, moltíssima gent va voler animar en Miki des de Terrassa. Això és el que va passar a la ciutat del cantant català durant el festival d'Eurovisió:

El televot ha salvat a Miqui de quedar últim. Amb 53 punts, el vot popular, ha fet remuntar l'actuació del terrassenc Miki a la 22a posició i finalment ha aconseguit 60 punts. Els assistents al Teatre Principal han viscut el Festival com una muntanya russa d'emocions. 

"La Venda" s’ha fet esperar però ha estat el moment quan el Teatre Principal de Terrassa s’ha posat dempeus i ha embogit amb l’actuació del terrassenc Miki. Famílies senceres, grups d’amics de totes les edats no s’han volgut perdre l’oportunitat de seguir el Festival d’Eurovisió des de les pantalles gegants que l’ajuntament ha habilitat al Parc Audiovisual i al Teatre Principal de la ciutat. Unes 800 persones han viscut el Festival com una festa.

Totes les actuacions s’han viscut amb alegria però el moment de més eufòria ha arribat al final, amb l’actuació del terrassenc Miki que ha fet vibrar el teatre. El públic, molt entregat, s’ha posat dempeus i ha embogit amb "La Venda".
 

Les actuacions de Noruega, Suïssa o d’Itàlia ha estat de les més aplaudides pels assistents. Un altre dels moments més aplaudits ha estat amb l’actuació de Madonna. Però algunes perosnes han marxat i el públic ha cridat "tongo, tongo" quan Miki gairebé no ha rebut cap puntuació de la resta de països. 
 

Fans de Miki, d’OT i d’Eurovisió

Entre les persones que no s'han volgut perdre l'ocasió de veure la gala a Terrassa hi ha els avis del cantant Miki Nuñez. Asseguts a la primera fila de la sala del Parc Audiovisual han dit que estaven molt orgullosos del seu nét i que "independentment del resultat li desitjaven una molt bona actuació". Tot i així l'àvia li ha posat espelmes a tots els sants per desitjar-li sort". Bona part de la família ha viatjat a Tel Aviv per acompanyar el terrassenc.


 



També al Parc Audiovisual hi havia unes membres del grup de fans de Miki, unes noies d'uns dinou anys que han vingut des de Tarragona i Sabadell. Amb banderes i la cara pintada han descrit el cantant com "un noi que té un cor enorme, és bondat pura", ha dit una d'elles.

Famílies senceres i colles d'amics han decidit anar al Teatre Principal "per fer un pla diferent". Així ho ha dit la Margarita, que ha vingut amb un grup d'amics i ha confessat que mai ha vist "Operación Triunfo" però que "és més divertit fer pinya i veure el festival aquí que a casa".

Les que sí que són fans d'OT són un grup de tres amigues que han vingut acompanyades dels seus fills i néts. Han explicat que han aconseguit seure a la primera fila del Teatre Principal perquè han fet cua des de les sis de la tarda. Fins i tot una d'elles ha confessat que si el Miki guanyava, es tatuaria "La Venda" al braç.


 

 01:12 
Tanquem la cobertura informativa al minut del Festival d'Eurovisió després de quatre hores de música, actuacions, polèmiques, mems i una gala carregada de personatges estrambòtics i cançons per ballar.

Des de NacióDigital us agraïm la vostra companyia i aplaudim amb força als nostres comentaristes, Gina Driéguez, Sem Pons i Lídia Infante per fer-nos gaudir. Fins la propera!

Us deixem la crònica de l'Anna Mira des de Terrassa amb la ciutat entregada al Miki.

 

  
Gina: «Gràcies per seguir-nos i espero retrobar-nos l'any que ve veient Eurovisió a Holanda lluny de polèmiques i amb molta diversió!»

  
Lídia: «Un any més, seguim veient Eurovisió pels mems, no per guanyar. Llarga vida a Eleni Foureira!»

  
Sem: «Bé, si tenim en compte el meu top i descomptem Espanya, que no compta, he encertat. Holanda ha guanyat Eurovisió! Espanya ha quedat en 22ena posició, en el conegut com a Top Bottom. Un drama, segurament, dels més inmerescuts dels darrers anys»

  
Lídia: «Que algú vagi a fer-li una abraçada al de Suècia, que ha posat una cara...»

  
Sem Pons: «El televot demostra que el públic i el jurat tenen molt poc a veure a l'hora de votar, i favorits pel jurat com la República Txeca s'ha emportat molt pocs punts, i Espanya més dels esperats»

  
Lídia Infante, fent números per gestionar l'actuació de la pròxima edició: «L'any que ve potser pillem la indirecta i cantem en anglès»

  
Gina: «Europa ho està permetent això»

  
Sem Pons: «No cal que espereu més països per aviam si Espanya tindrà més vots. Ja han votat tots».

  
Sem, clar i contundent: «Arribo a saber l'espectacle dantesc que viuriem i m'hagués abonat al boicot. I a ballar a l'Apolo!»

  
Lídia: «Hauria de guanyar Xipre, ni que sigui per justícia poètica.»

  
Gina Driéguez: «Diem que Espanya no sap votar, però que Europa no sap votar s'està fent evident aquesta nit #Eurodrama»

  
Sem: «És una final molt igualada i emocionant, on res està clar, i on el vot del públic pot tenir una gran importància, i ser decisius».

  
Lídia Infante: «A mi m'han sabut greu els 12 punts que ha rebut Israel, haurien de quedar últims».

 00:38 
La xarxa s'enfada amb Portugal per no donar "els clàssics punts" a Espanya
 

 00:37 
Dave Zulueta, un dels companys de Miki a Operación Triunfo, ha penjat aquest missatge
 

  
Sem Pons: «Queda clar, un cop més, que les cases d'apostes no sempre encerten, perquè qui hi participa és l'eurofan, que no sempre coincideix amb el jurat europeu i el seu gust per la música».

 00:32 

 00:27 

  
Sem: «Crec que ningú s'esperava el fracàs estrepitós de Miki i Espanya. L'eurodrama de la nit»

  
Gina: «Rússia que respecten mazo els drets humans i la Itàlia de Salvini. No és fàcil ser europeu. El 0 punts a Espanya un altre èxit del ministre Borrell»

  
Lídia: «Ai, quina tensió! Espanya sense vots i Suïssa no va guanyant!»

  
Sem: «Itàlia comença les votacions en primera posició destacada. Encara queda molta nit, que diuen. Molt d'escrutini!»

  
Sem Pons, amb dites populars: «Si Espanya comença amb 0 punts, mala pinta. És com la dita aquella de "qui no folla per Cap d'any, no folla en tot l'any»

 00:10 
Miki, assumint el problema amb la banderola
 

 00:07 
Moments divertits a la green room de la gala. Miki, amb problemes amb la banderola
 

 23:59 
Elogis absoluts dels nostres comentaristes cap a Madonna:

Sem: «Like a Prayer fa 30 anys i segueix sent un himne. Amb una actuació similar a la que va fer, de forma privada, a la gala MET l'any passat».

Lídia: «Passen els anys i Like A Prayer ara sona més greu, però no menys poderosa. És l'evolució natural d'una de les veus més icòniques de la història de la música».

   
Sem Pons: «Madonna es presenta a Eurovisión amb el seu nou single, Future, i promet ser icònica. Com sempre, com mai. El més revolucionari que mai ha fet Madonna és fer-se gran i seguir sent exitosa. Demostrar que es pot ser dona, de 60 anys i seguir dominant el relat del pop mundial».

  
Gina: «Aquesta jornada de reflexió se m'està fent molt llarga, ens multarà la JEC si demanem el vot per Miki?»

 23:49 
Segueixen els mems, un dels clàssics ja de les gales
 

  
Sem Pons: «Netta presenta el seu nou single, i demostra novament que Eurovisión fa anys que ha deixat de ser una plataforma per a promocionar carreres discogràfiques, i sí una fàbrica de one-hit-wonders potencials».

 23:46 
Miki agraeix el suport des del Festival
 

 23:32 
La xarxa segueix fent bromes amb les actuacions, ara amb els Avengers
 

 23:32 
Expectació màxima pels resultats i la xarxa s'omple de mems
 

 23:28 
El top cinc dels nostres comentaristes, mentre els guanyadors d'altres edicions canten cançons que s'han endut altres edicions.
  Gina Driéguez: Absolutament enamorada del macarra trapero d'Itàlia, el meu C. Tangana particular. Austràlia i la seva reina de la nit, fent gorgoritos mentre estava punxada en un pal; Holanda és un temaken; i Grècia perquè penso que pot donar joc a les votacions: la troica els va putejar, Europa compensarà.

Lídia Infante: Itàlia, el C Tangana; Suïssa, temazo sense precedents; Estònia, plagi d'Ariana Grande però atractiu; Islàndia, per gamberros; i Noruega, pel calb de la veuassa.

Sem Pons: Espanya pot donar la sorpresa enguany amb una elaborada presentació i una cançó que destaca per la seva vitalitat. Holanda és enigmàtica i traspassa la pantalla amb molt poc. Un piano, una mirada i una cançó senzilla. Azerbaian té tots els ingredients eurovisius per guanyar, i qui sap, potser per això no ho farà. Suïssa també té tots els elements per guanyar, però amb una cançó més original i potent que les altres. Atenció. Grècia ho ha apostat tot a una artista potent, una gran realització i una cançó amb un concepte veritablement autèntic.

 23:20 
"Hem vist el Miki molt i molt bé, ens ha encantat la seva actuació" han dit aquestes fans al Teatre Principal. Ho explica Anna Mira
 

  
Gina: «Moment de votacions. Encara no entenem com funciona. Els països ens voten i fan allò de 12 points to i després entra el televoto i és l'acabose i Espanya acaba penúltima»

  
Sem: «Conchita Wurst actua interpretant Heroes de Mans Zemerlow, una de les guanyadores més potents dels últims anys.»

 23:12 
El continent Europeu... a votar!
 

 23:09 

 23:07 
Un fragment de l'actuació de Miki Núñez, interpretant La Venda
 

  
Gina, irònica: «L'escenografia de la Venda ens permet veure com seran els pisos de Barcelona en 4 anys».

  
Sem Pons: «Explosió de color, i Miki ha defensat molt bé vocalment la cançó. Una actuació notable, amb molta il·lusió. I un candidat que ha apostat fort per la promoció de la cançó per Europa durant mesos, una tasca importantíssima per a aconseguir una bona posició»

  
Lídia Infante, recordant l'any passat: «No vem poder tenir Lo Malo, pero al menys tindrem a en Miki amb La Venda»

  
Sem Pons, sobre el català: «No menteixo si dic que Miki és el millor candidat d'Espanya des de Ruth Lorenzo. Molt motivat i una actuació molt ben planificada. Brillant!»

  
Gina: «Està clar que la Venda és 100% eurovisiva. Joc, diversió i ritmes de rumba i pachanga. Esperem que faci una bona actuació i a nivell musical, és una de les millors apostes d'Espanya en els últims anys».

  
Sem Pons, sobre en Miki: «Espanya és a punt de concursar. Tancarà la gala, després de dues concursants molt potents, Suïssa i Austràlia. Diuen les males llengües que normalment tanquen les gales cançons potents, de les favorites, però de les que no tenen opcions a guanyar. I aquesta podria ser la sort de Miki aquesta nit».

  
Gina, preparant-se pel català de Terrassa: «Miki, es presenta a Eurovisió amb La Venda, una cançó creada per Adrià Salas, cantant de la Pegatina. Sembla ser que la cançó va ser rebutjada pel grup i que la presenti al concurs no ha tingut molt bona rebuda entre els fans».

Anna Mira segueix tota la cobertura de la capital del Vallès Occidental des del Parc Audivosiual de Terrassa. Aquesta és la cançó:

  
Sem Pons: «L'altre favorit clar a les cases d'apostes, a banda d'Holanda, és Suïssa. Un temazo, i una gran escenificació. Currada coreografia, bona realització, i una fantàstica idea visual. No seria cap sorpresa si guanyés».

  
Lídia, directa al gra: «Amb Sèrbia tothom està aprofitant per anar al lavabo».

Entrades anteriors »
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: