Així és com pots evitar que les apps t'espiïn

per Adolescents.cat, el 14 de juny de 2019 a les 11:35
No és cap secret que moltes aplicacions mantenen el teu micròfon activat mentre les utilitzes per poder escoltar el que fas i el que dius. És el cas, per exemple, de l’aplicació de LaLiga, que activa els micròfons dels mòbils per detectar la senyal de televisió de bars i locals que emeten partits de futbol de forma “pirata”.

Moltes altres aplicacions també recopilen informació, a vegades en segon pla, a través de la ubicació, fotos, contactes personals i micròfon.


Hi ha mesures de seguretat molt senzilles que t’ajudaran a saber quines aplicacions t’escolten a través del micròfon i podràs decidir si els dónes permís o no.

Android

Ves a Configuració > fes clic a la lupa i escriu “permisos” > fes clic a “permisos de l’aplicació”. Allà veuràs un llistat d’eines a les quals les aplicacions tenen accés. Fes clic a micròfon i allà desactiva les apps que no vols que t’escoltin.





iOS de l’iPhone
Ves a Configuració > privacitat > micròfon > desactiva les apps que no vols que t’escoltin.







El youtuber Malbert visita AdolescentsiCat. S’ha fet famós criticant vídeos músicals i també fent “challenges” com el vídeo viral “Comiendo una semana con 1 euro al día”. Triomfa a Espanya i a Sud-amèrica, però el que molta gent no sap és que és català. Com sempre, li farem respondre l'interrogatori íntim i li farem superar les proves del programa!  
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: