Descobreixen dos planetes similars a la Terra

per Redacció, el 19 de juny de 2019 a les 09:43
Un equip d'investigadors internacionals amb participació de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) ha descobert dos planetes similars a la Terra en un estel proper al nostre sistema solar. Les característiques d'aquests dos astres i de la seva estrella apunten que podrien tenir condicions per acollir alguna forma de vida. 

Els dos planetes descoberts orbiten al voltant de l'estrella Teegarden. Està "només" a 12,5 anys llum de la Terra. Pertany al grup de nans vermells, un tipus d'estels petits i poc lluminosos. Precisament per aquesta poca llum que desprèn, aquests sistema solar no es va descobrir fins al 2003. 



La temperatura de Teegarden és de 2.600 graus, menys de la meitat que la del Sol, i la seva massa també és deu vegades menor així com la seva brillantor, que és 1.500 cops més feble. 


Els dos planetes es troben molt a prop de la seva estrella i s'estima que la temperatura podria ser similar a la de la Terra. D'aquesta manera, les temperatures suaus permetrien la presència d'aigua líquida a la superfície, especialment en el cas de Teegarden c. 
 

La zona d'habitabilitat dels sistema solar Foto: Chester Harman




El grup de música Arnau Griso visita AdolescentsiCat. Arnau Blanch i Eric Griso van començar a penjar vídeos musicals a Internet, però han canviat la seva habitació per sales com Razzmatazz. Parlem dels seus inicis i del seu nou single, que ens presenten en exclusiva.Com sempre, els farem respondre l'interrogatori íntim i els farem superar les proves del programa!
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: