6 coses que no sabies sobre l'arribada de l'home a la Lluna

per Redacció, el 22 de juliol de 2019 a les 10:33
Aquest cap de setmana ha fet 50 anys que l'home va arribar a la lluna per primera vegada. Tot i això, hi continua havent alguns detalls desconeguts sobre la històrica missió d'Apol·lo 11. Us els expliquem:

 


Versió sense playbuzz


Per què la bandera onejava si la Lluna no té atmosfera?
Un equip d'enginyers de la NASA va dissenyar la bandera que van desplegar els astronautes de la missió Apol·lo 11. Van treballar-hi tres mesos. La bandera tenia un pal especial format per dues estructures telescòpiques, i entre elles una barra lateral que sostenia el drap. D'aquesta manera, encara que la Lluna no té atmosfera, semblava que estava onejant.

L'estranya olor de la pols lunar
Mentre van portar posat el vestit no ho van notar, però en treure's el casc dins del mòdul lunar, els astronautes de l'Apol·lo 11 van notar un detall inesperat. La pols lunar que havien portat a les seves botes i vestits desprenia una olor intensa i molt desagradable que els recordava a la pólvora. La pols lunar no té ni de lluny la mateixa composició que la pólvora, així que l'origen d'aquesta olor segueix sent un misteri.

Quanta gent va participar en l'arribada de l'home a la Lluna?
Prop de 400.000 persones van fer possible d'una manera o altra l'arribada de la humanitat a la Lluna. És el càlcul que va fer l'escriptor Craig Nelson, que va documentar cadascun dels treballs que es van realitzar.

Vestits fets a mà
Els vestits espacials van ser confeccionats a mà per una plantilla d'una coneguda marca de llenceria, Playtex. Va ser una confecció laboriosa ja que tenien 21 capes aïllants de diferents materials per poder-se protegir del foc, el desgast o la corrosió, entre d'altres.

El fracàs estava previst
El president dels Estats Units d'aquella època, Richard Nixon, tenia a punt un discurs per si la missió fracassava i els tripulants morien en el viatge lunar. Començava així:

"El destí ha volgut que els homes que han anat a la Lluna per explorar en pau es quedessin a la lluna per descansar en pau..."

El negoci de la pols lunar
La casa de subhastes Sotheby 's va vendre per 1,8 milions de dòlars una bossa amb restes de pols lunar utilitzada per l'astronauta Neil Amstrong.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: