T'indignaràs molt quan sàpigues la tortura que reben algunes adolescents als pits

per Adolescents.cat, el 24 de juliol de 2019 a les 11:05
El món no sempre és un lloc bonic, de fet pot arribar a ser molt cruel. I encara es complica més si vius en un país del tercer món i a més ets dona.

El diari El País ha publicat un reportatge on s’explica una tortura molt dura que es fa a les nenes i adolescents de l’Àfrica occidental per evitar captar l’atenció dels homes: l’anomenat planxat de pits.


“Jo anava a l’escola llavors. Un matí la meva mare em va despertar i em va demanar que anés al seu dormitori. Em va dir que ara que m’havien començat a créixer els pits, hi havia una pràctica per evitar que fossin enormes. No sabia el que m’esperava”, deia Bettina Codjie, de 25 anys i nascuda a Lomé (Togo).
 

Salamatou, un sanador, planxa amb el seu bastó els pits d'una de les joves de la seva aldea a Ombessa, Camerún, 2007 Foto: VERONIQUE DE VIGUERIE (GETTY IMAGES)


Les Nacions Unides defineixen el planxat de pits com “una pràctica dolorosa de fer massatges o donar cops als pits de les nenes amb objectes calents per suprimir o revertir el creixement d’aquests”. Aquesta pràctica es fa sobretot a Camerún, però també en altres països, fins i tot ha arribat a Europa! A principis del 2019, el diari britànic The Guardian va descobrir diversos casos a Regne Unit de nenes migrants que eren torturades amb aquesta pràctica. El govern va fer un comunicat recordant que es considera violència contra les menors, il·legal i perseguida per la llei.

L’ONU assegura que “és probable que més de quatre milions de nenes hagin patit aquesta pràctica”. La raó d’aquesta tortura és aconseguir que els pits de les nenes no cridin l’atenció per evitar que els homes se sentin atrets per elles i així retardar al màxim l’inici de la vida sexual de les noies.

Com explica El País, en la majoria de casos el planxat el fan les mares amb objectes com pedres llises, espàtules, pals d’escombres o similars, fins i tot amb cinturons lligats al voltant dels pits. La Bettina diu: “La meva mare va anar a buscar un bastó i em va explicar que m’havia de donar cops tots els matins, quan sortia el sol. Em va semblar una mica estrany, no ho entenia. Quan els pits et comencen a créixer, fa mal. Així que quan et fan cops, és pitjor...”. A ella ja la van advertir de petita que quan li comencessin a créixer els pits, els homes la mirarien. Que el seu desenvolupament era una forma de provocar-los.
 

Philomena, de 39 anys, va utilitzar aquesta pedra escalfada al forn per planxar els pits de les seves filles. Yaundé, Camerún, 2007. Foto: VERONIQUE DE VIGUERIE (GETTY IMAGES)


Els experts asseguren que la solució passa per visibilitzar aquests problemes, obrir diàlegs sobre sexualitat i trencar tabús. També és important fer lleis que protegeixin les dones i altres minories de qualsevol tipus d’agressions i violència.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: