4 mentides sobre la vagina que no t'has de creure

per Redacció, el 27 d'octubre de 2019 a les 06:00
Ginecòlogues i sexòlogues uneixen forces des de fa temps per tal de destapar els mites que segueixen circulant sobre la vagina i la salut íntima femenina. Us portem algunes de les afirmacions que han desmentit: quines havíeu sentit?

 



Practicar molt sexe fa "créixer" la vagina
Mentida. La vagina, de mitjana, fa entre 6 i 8 centímetres en repòs i entre 10 i 12 en estat d'excitació. Aquesta mida es manté al llarg dels anys, tant si practiques molt sexe com si no en practiques gens.

Cal rentar-se bé la vagina i utilitzar sabons i altres productes higiènics
No és del tot cert. La vagina té un procés propi d'autoneteja gràcies a les substàncies de la mucosa i de la microflora. És per això, que es recomana rentar-la amb només aigua o amb sabons neutres o molt suaus: d'aquesta manera no s'altera el seu propi "ecosistema".

Si et piquen molt les parts íntimes és que tens fongs

Si bé és cert que els fongs produeixen picor i vermellor, també ho és que hi ha altres infeccions vaginals amb símptomes molt similars. La tricomoniasis, per exemple, també causa coïssor i un intens flux vaginal. Així doncs, si teniu molèsties, no us automediqueu! Aneu al ginecòleg/a i que us faci les proves necessàries.

El que menjo influeix en l'olor de la vagina
Fals. No pots canviar l'olor vaginal a través de la teva alimentació. Això sí, seguir una dieta saludable influeix positivament en la salut de la teva vagina i del teu cos en general.
Arxivat a:
RÀNQUINGS, vagina
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: