Ja se saben quines són les pel·lícules nominades als premis Gaudí 2019

per Redacció, el 5 de desembre de 2019 a les 14:01
La hija de un ladrón, amb 13 nominacions, Els dies que vindran, amb 10, i La innocència, amb 7, són les pel·lícules més nominades a la dotzena edició dels premis de l'Acadèmia del Cinema Català. El palmarès es donarà a conèixer a la gala del diumenge 19 de gener de 2020 a l'Auditori del Fòrum CCIB.

Un total de 33 títols passen a la segona volta de votacions i opten enguany a entrar al palmarès dels XII Premis Gaudí. A la categoria de Millor pel·lícula competiran quatre produccions en llengua catalana: 7 raons per fugir, Els dies que vindran, El viatge de la Marta (Staff only) i La innocència. Estan nominades a Millor pel·lícula en llengua no catalana El hoyo, La hija de un ladrón, Liberté i Ojos negros.


A més a més, també han estat nominades altres pel·lícules com La Vida Sense Sara Amat, que opta a emportar-se Millor fotografia i Millor música original.


Les primeres nominacions paritàries de l'Acadèmia


Els Premis Gaudí recullen per primer cop en els seus 12 anys d'història unes nominacions paritàries amb un equilibri inèdit en el gènere dels professionals finalistes. En les categories nominatives passen a la segona volta una quarantena d'homes i la mateixa quantitat de dones, que també per primer cop són majoria en les nominacions a Millor direcció. 

Dues realitzadores debutants, Belén Funes amb La hija de un ladrón i Lucía Alemany amb La innocència, competiran per aquesta estatueta amb dos cineastes que ja l'han recollit en anteriors edicions, Carlos Marques-Marquet, que opta ara per Els dies que vindran i Neus Ballús, que ho fa per El viatge de la Marta (Staff only). La segregació per gènere es manté en categories com el So o els Efectes visuals, oficis que continuen fortament masculinitzats, o el Vestuari, la Direcció artística i el Maquillatge i perruqueria, amb una històrica presència de dones que, un any més, persisteix.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: