Greta Thunberg, escollida persona de l'any: 9 coses que no sabies sobre ella

per Redacció, el 12 de desembre de 2019 a les 09:38
La prestigiosa revista Time ha escollit Greta Thunberg com "la persona de l'any". Segons la publicació, la jove activista es mereix aquest títol per haver "aconseguit convertir una petita preocupació sobre el planeta en un moviment mundial que exigeix un canvi global".

És per aquest motiu, que avui ens hem volgut centrar en ella i explicar-vos algunes coses que potser no sabíeu:

 


Versió sense playbuzz

És la impulsora dels Fridays for Future. Aquest moviment va començar l'agost del 2018, quan l'adolescent va decidir no assistir a l'escola els divendres i asseure's davant del parlament suec per exigir a les autoritats que apliquessin mesures contra l'escalfament global.

És filla de Malena Ernmanm, una coneguda cantant d'òpera, i Svante Thunberg, un famós actor i autor suec.

Tot i que compta amb el suport de la seva família, la Greta prefereix anar sola a les manifestacions per deixar clar que és una decisió que ha pres ella de manera independent.

Als 11 anys li van diagnosticar la síndrome d'Asperger: un trastorn que s'inclou dins l'aspecte autista i que afecta la interacció social recíproca.

Ha decidit deixar l'escola temporalment per dedicar-se al 100% a l'activisme contra l'escalfament global.

Ha visitat moltíssims països, però ha rebutjat anar-hi en avió per tal de contaminar el menys possible.

És vegana, ja que està en contra de la ramaderia extensiva la qual, assegura, destrueix el nostre planeta.

Des de petita, ha estudiat piano, teatre i ballet.

Va decidir fer-se activista després de veure diversos documentals sobre el desgel de l'Àrtic. "Em va afectar molt, no podia deixar de pensar-hi, i vaig creure que havia de fer alguna cosa", ha explicat en diverses entrevistes.
Arxivat a:
FAMOSOS, Greta Thunberg
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: