8 coses que mai t'han explicat sobre la teva llengua

per Redacció, el 14 de desembre de 2019 a les 06:00
Tot i que potser no ho sembli, la llengua és un dels òrgans més importants del nostre cos i n'acostumem a saber poques coses. Us n'expliquem unes quantes dades:

 


Versió sense playbuzz

Fa, aproximadament 10 centímetres, tot i que en alguns casos pot arribar als 11,5 cm.

Està plena de bacteris: prop del 50% dels microorganismes de la boca, viuen damunt la superfície de la llengua.

És l'única part del cos amb sensors del gust: en concret té 3.000 papil·les gustatives!

Tot i que la cara superior de la llengua és la que ens proporciona el sentit del gust, la cara inferior és essencial. És on se situa el fre lingual, una membrana que ens permet moure aquest òrgan correctament i facilita la parla.

El color de la llengua ens pot dir molt sobre la salut d'una persona. Si és rosada, és senyal de benestar. En canvi, si és blanquinosa o groguenca pot indicar infeccions i problemes a l'estómac.

Cada llengua és única: la seva "empremta" és diferent en cada persona, per tant, es pot utilitzar com a element identificatiu.

Està formada per 17 músculs i és per això que és un dels òrgans més forts i flexibles del nostre cos.

Gràcies a un gen compartit, gairebé un 60% de la població pot doblar la llengua en forma de U. En canvi, només un 10% és capaç de tocar-se el nas amb la llengua.
Arxivat a:
RÀNQUINGS, llengua
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: