Logotip de Adolescents.cat

5 jocs per gaudir amb la família i els amics aquest Nadal

per Marta Perxachs, el 22 de desembre de 2019 a les 06:00
Durant les vacances de Nadal, hem d'aprofitar les estones que passem amb la família i els amics. En aquest article us proposem jocs coneguts, i altres de no tant, per gaudir amb la família. Comencem:

 


Versió sense playbuzz

1. Post-it: un clàssic. Només necessitem post-its i alguna cosa per escriure. A cadascú se li reparteix un post-it en el qual tothom haurà d'escriure en secret el nom d'alguna persona coneguda per tothom. Després, se li enganxa el post-it al front de la persona que tenim al costat, així tothom tindrà un personatge per descobrir. S'aniran fent preguntes de resposta 'sí' o 'no' per tal d'esbrinar quin personatge ens ha tocat.

2. Pel·lícules o sèries: bàsicament consisteix en fer equips. Un equip dirà a un contrincant el títol d'una pel·lícula, per exemple, i aquest l'haurà d'interpretar mitjançant mímica als seus companys perquè l'endevinin. Podeu marcar-vos uns codis entre vosaltres per entendre-us més ràpid!

3. Furor: Als més grans de la família (i als menys seriosos, siguem realistes) els encanta! Es fan dos equips i s'escull un mediador, el qual haurà de dir paraules random del tipus "amor, ulls, negre...". Per cada paraula es donarà torn a cada equip, que tindrà un moment per consensuar i començar a cantar una cançó que contingui aquella paraula que el mediador ha dit.

4. El psicòleg: S'escull una persona que marxarà un moment d'allà on està la resta per tal de no escoltar res. Els altres consensuaran una consigna que l'altre haurà d'endevinar mitjançant preguntes de resposta 'sí' i 'no'. Per exemple, s'acorda que la persona que marxa ha d'endevinar que pateix bipolaritat i que ha adoptat la personalitat d'un membre en concret de la família. Així doncs, quan el pacient entri a la sala on és tothom i comenci a fer preguntes individuals als membres de la família, aquests hauran de contestar segons el que faria la persona que han decidit adoptar-ne la personalitat. Mitjançant aquestes preguntes, el pacient va analitzant les respostes fins a descobrir quin era el seu diagnòstic.

5. Passa-paraula familiar: Podeu elaborar un "rosco" a l'estil Pasapalabra amb respostes conegudes per la família, del tipus: "al tiet: comença per M, lloc on va anar a viure la tieta quan va néixer en Jaume. (Madrid)". Veureu que amb un abecedari se us farà curt!

Gaudiu d'aquests petits moments, que el temps passa ràpid, i l'hem d'aprofitar.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: