7 coses que li passen al teu cos cada cop que et fas un petó o una abraçada amb algú

per Redacció, el 22 de gener de 2020 a les 10:16
Aquesta setmana s'ha celebrat el Dia Mundial de l'Abraçada, una data que es va establir al calendari el 1986 per recordar la importància de transmetre afecte i amor als altres. És per això que avui hem volgut fer un recull dels beneficis que tenen els petons i les abraçades en el nostre cos: els coneixíeu? 


 


Versió sense playbuzz

Redueixen l'estrès 
Diversos estudis han demostrat que quan ens abracem el nostre cos allibera serotonina, una hormona que ajuda a disminuir els nivells d'agressivitat i ens tranquil·litza. 

Milloren el nostre estat d'ànim 
A més de serotonina, quan ens abracem amb algú el nostre cos també allibera dopamina, l'hormona de la felicitat. Així doncs, aquest gest ens produeix sensació de benestar i millora el nostre humor en pocs segons. 

Frenen els signes de l'envelliment
Les abraçades estimulen l'oxigenació de l'organisme, fet que ajuda a prolongar la vida de les cèl·lules i per tant, a prevenir l'envelliment prematur. 

Relaxen els músculs 
Les abraçades estimulen la circulació en els teixits tous i això ajuda a alliberar tensió i a calmar els dolors musculars. 

Disminueixen la sensació de dolor
Si tenim mal de cap, d'orella, de coll...en el moment de fer-nos un petó disminueix i fins i tot pot arribar a desaparèixer a causa de l'adrenalina que fabrica el cos. 

Ajuden a prevenir les càries 
Quan ens fem petons es genera molta més saliva del que és habitual. Això és beneficiós per les nostres dents, ja que ajuda a netejar els bacteris que acaben convertint-se en càries.

Generen confiança i augmenten l'autoestima
Tant els petons com les abraçades ens fan sentir més segurs i ens aporten confiança. Així doncs, abraçar-te o fer-te un petó amb algú que estimes abans d'una presentació oral, per exemple, et pot ajudar a gestionar millor els nervis a afrontar la situació amb més seguretat.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: