9 coses que mai t'han explicat dels condons femenins

per Redacció, el 24 de gener de 2020 a les 11:33
Quan es parla de condons gairebé sempre s'acostuma a fer referència als preservatius masculins. És per aquest motiu que avui us hem volgut preparar un article sobre els condons femenins, un mètode anticonceptiu menys conegut, però que també evita l'embaràs i protegeix contra les malalties de transmissió sexual. Us deixem amb algunes coses que heu de saber:



 


Versió sense playbuzz
Què és el condó femení?
És una funda de poliuretà suau i flexible, que s'adapta perfectament a la vagina. Té dues anelles, una és més petita i flexible per poder introduir-lo a la vagina, i l'altra és a l'exterior, per on s'introdueix el penis.

Com es col·loca?
L'anella petita es flexiona i es col·loca amb els dits dins de la vagina, ben al fons, mentre que l'anella més gran queda per fora dels genitals. Al web de la Generalitat, podeu trobar il·lustracions de cada pas.

Es poden posar hores abans de tenir relacions sexuals
A diferència dels condons masculins, els preservatius femenins es poden col·locar hores abans de practicar sexe i a més a més no és necessari retirar-los immediatament després de l'orgasme. Això sí, millor no esperar molta estona per tal d'evitar riscs.

No, no es poden quedar a dins
Si teniu por que el condó se us quedi a dins, tranquil·les, perquè és molt difícil que passi: l'anella exterior que hi ha en aquest tipus de preservatius evita que es desplaci cap a l'interior de la vagina. De totes maneres, si això passés perquè el preservatiu no s'ha col·locat bé, el podríeu retirar introduint els dits i agafant l'anella interna. Això sí, en aquest cas la seva eficàcia no està garantida. 

No es poden utilitzar juntament amb el condó masculí
El condó masculí i el femení no es poden utilitzar a la vegada, ja que hi ha un risc molt elevat que es trenquin a causa de la fricció. Així doncs, o s'utilitza un mètode o un altre, però tots dos alhora no.

Caduquen i no es poden reutilitzar
A l'igual que els preservatius masculins, també caduquen i un cop utilitzats no es poden tornar a fer servir

Són més difícils de trobar
En ser poc coneguts, els preservatius femenins solen ser una mica més difícils de trobar que els masculins, tot i que la majoria de farmàcies en venen. Una capsa sol costar entre 10 i 15 euros.

Es poden fer servir amb qualsevol lubricant
Al ser de poliuretà i no de làtex, es poden fer servir amb més tipus de lubricants, ja que són més resistents.

Es poden utilitzar durant la menstruació
Els preservatius femenins també es poden fer servir durant els dies de regla, encara que potser siguin més incòmodes de col·locar.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: