Amb les mesures actuals: què puc fer i què no?

Viure en estat d'alarma | NacióDigital
per NacióDigital, el 18 de març de 2020 a les 10:13
Protecció Civil ha difós un nou document amb les preguntes freqüents que aquests dies es pot fer la ciutadania en relació a l'abast de l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol des de dissabte. Què es pot fer? Què no?Per quins motius puc sortir de casa?

A continuació, preguntes amb resposta

 


Versió sense playbuzz

Puc entrar i sortir del meu poble? 
Sí, per a les activitats previstes (compra d’aliments o de productes farmacèutics de primera necessitat, desplaçament al centre de treball, retorn a domicili, assistència sanitària o cura de persones amb necessitats). La Generalitat demana limitar al màxim aquesta mobilitat. Els únics municipis dels que no es pot sortir són aquells que estan confinats: Igualada,Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. 

Hi ha algun "certificat de mobilitat" o document oficial que hagi de portar per poder circular a peu o amb vehicle? No existeix aquest document hores d’ara.

Es pot anar a la platja? No perquè no està inclòs en els casos en que es permet la mobilitat a la via pública.

Es pot anar a parcs o al bosc? No, perquè no està inclòs en els casos en que es permet la mobilitat a la via pública.


Podem estar en els espais comunitaris de l'edifici on vivim?No, atès que és un espai privat d’ús públic.

Els repartidors de paqueteria poden circular lliurement per fer la seva feina? Sí, en el marc de la seva activitat laboral.

Si veiem gent desobeint el confinament obligatori sense necessitat? Es pot denunciar? Sí, però s’ha d’evitar l’ús massiu del 112 i de les comissaries. La policia ja està actuant d’ofici.

Es pot arribar a detenir algú per anar pel carrer? Sí, en cas de que circuli i no sigui per una de les causes que es permeten o no faci cas a les indicacions dels agents de l’autoritat. 
 

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: