Coronavirus

L'estat d'alarma s'allargarà fins al 26 d'abril

per Oriol March, el 4 d'abril de 2020 a les 14:14
Pedro Sánchez ha decidit, finalment, prorrogar l'estat d'alarma fins el 26 d'abril. Així ho ha determinat després de reunir-se amb els experts tècnics amb els quals se cita cada dia a la Moncloa, tal com han avançat diversos mitjans, entre els quals TVE. 

Fa una setmana que a l'Estat hi ha vigent el confinament total, de manera que només estan en marxa les activitats essencials. Serà el mateix president del govern espanyol qui comparegui, previsiblement al llarg d'aquesta tarda, per anunciar la decisió. L'estat d'alarma es va decretar el dissabte 14 de març, de manera que, si es prorroga de nou, haurà estat vigent pràcticament durant un mes i mig. Per ara, cap de les administracions implicades s'atreveix a posar data de caducitat a les mesures excepcionals.


Frenada en la xifra de víctimes

Fre al creixement de víctimes i contagis arreu de l'Estat. Les dades fetes públiques aquest dissabte indiquen que en les últimes 24 hores hi ha hagut 809 morts, més d'un centenar menys que els 932 registrats divendres i la dada més baixa de tota la setmana. Les defuncions totals, però, arriben a 11.744. A hores d'ara, l'estat espanyol és el país amb més afectats d'Europa i el segon a nivell mundial, tot i que la dada d'avui suposa una davallada rellevant respecte les xifres rècord que hi ha hagut durant la setmana. Dijous, per exemple, es va arribar a les 950 víctimes en un dia.


Mentrestant, l'increment de contagis diagnosticats disminueix lleugerament, com ja va passar ahir. En les darreres 24 hores, s'han detectat 7.026 contagis, menys que els 7.472 de divendres, i la xifra total és de 124.735 casos. Malgrat això, Espanya ja és, oficialment, el país d'Europa amb més casos, i se situa des d'ahir per damunt d'Itàlia, que fins a finals d'aquesta setmana sumava 115.000 positius i 14.000 morts.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: