estudis

GUIA Tots els canvis en els exàmens de la selectivitat 2020

per NacióDigital, el 24 d'abril de 2020 a les 14:18

Els nous canvis introduïts en l'examen de la selectivitat a Catalunya pretenen, tal com va explicar el Govern en el seu moment, que l'alumnat pugui respondre totes les preguntes per aspirar a la màxima nota de l'examen malgrat no hagi donat tot el temari al seu centre.

La comissió organitzadora de la PAU ha implementat una sèrie de modificacions respecte els exàmens de l'any passat que varien segons la matèria i el mateix model d'examen. Per una banda hi ha proves que la seva estructura s'ha vist modificada i n'hi ha que només han patit modificacions parcials.

Models amb opcionalitat sobre el conjunt de l'examen

Aquí els models que han patit canvis al conjunt de prova afecten a 21 matèries. Les quals, segons la manera en què s'han fet aquesta canvis, s'han repartit entre quatre grups. Ara bé, els exercicis, problemes i  qüestions mantenen la tipologia habitual i els criteris generals d'avaluació.

 


Models amb opcionalitat parcial sobre l'examen

Aquí els models d'examen inclouen una part comuna sobre un determinat tema que tots els alumnes han de respondre i una part optativa on poden escollir. A priori, els exercicis, problemes o qüestions que hi pugui haver mantenen la tipologia habitual i els criteris d'avaluació que s'havien establer a l'inici del curs. Afecta a vuit matèries que, segons les modificacions parcials que hagin patit, es divideixen també en diversos grups.

 


S'amplia la matriculació a un mes

La selectivitat a Catalunya serà el 7, 8 i 9 de juliol. Uns dies que en principi són els definitius, però que des de la secretaria d'Universitats ja van avisar que quedaven subjectes als possibles canvis o mesures noves que hagin d'adoptar "les autoritats competents" en relació a la pandèmia del coronavirus.

Per altra banda, la matriculació al final s'amplia un mes per a tots els alumnes que s'hi vulguin presentar, ja siguin alumnes de matrícula lliure, de segon de Batxillerat o de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS). D’aquesta manera, la totalitat dels estudiants que vulguin presentar-se a la convocatòria ordinària de la PAU 2020 hauran fer formalitzar la matrícula a la prova des del 15 de maig fins a la 15 de juny, ambdós inclosos. 
 

Modificacions PAU 2020 by naciodigital on Scribd


 

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: