curiositats

Saps com es diuen aquestes paraules a diferents llocs de Catalunya? Descobreix-ho

per Redacció, el 28 d'abril de 2020 a les 11:35
El català té una gran varietat de dialectes i això fa que existeixen diverses paraules per denominar un mateix objecte o sensació. Així o han demostrat l'Aroa i la Paula, dues amigues de Girona i Amposta que durant el confinament han volgut donar a conèixer la riquesa de la nostra llengua. 

Ho han fet a través d'un repte de paraules en què cadascuna explica quin nom donen a determinades coses depenent de la seva regió. Els seus vídeos s'han fet virals a Tik Tok i superen els milers de reproduccions.  Avui hem volgut recollir algunes de les paraules que han utilitzat. Si voleu més endavant podem fer més articles incloent altres dialectes. 
 


Versió sense playbuzz
Escombra / granera
Mirall / espill 
Esquitxar / esguitar 
Dolent / roí 
Galleda / poval
Ocell / moixó 
Divertir-se / xalar 
Poma / maçana 
Calces / bragues 
Rentar els plats / escurar
Arxivat a:
RÀNQUINGS, paraules
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: