sexualitat

7 coses sobre la masturbació que us agradarà saber

per Adolescents.cat, el 6 de maig de 2020 a les 13:28
Intentar mantenir una rutina, dormir bé, seguir una dieta equilibrada, fer esport...són algunes de les pautes que ens ajuden a tenir una bona salut tant física com mental. Ara bé, hi ha altres pràctiques de les quals potser es parla menys, com la masturbació, que també tenen beneficis pel nostre organisme. Us n'expliquem alguns:

 


Versió sense playbuzz
Reforça pel sistema immunitari
Quan ens masturbem es produeix una baixada de cortisol, l'hormona de l'estrès. Aquesta substància incideix de manera negativa en les nostres defenses, per tant, la seva disminució reforça el nostre sistema immunitari. 

Ajuda a relaxar-nos 
Com hem dit, la masturbació que fa descendeixin els nivells de l'hormona de l'estrès i que augmentin els de l'oxitocina, una substància relacionada amb la felicitat. És per això que ens ajuda a calmar-nos. 

Fa que ens coneguem millor 
El confinament és una bona època per dedicar-nos més temps a nosaltres mateixos i també per explorar-nos: connectar amb el nostre cos i detectar allò que ens produeix més plaer. Masturbar-nos fa que siguem més conscients dels nostres gustos i això, en un futur, pot millorar les nostres relacions sexuals. 

És bona per la pell
L'orgasme causa un major flux de sang a la pell i l'oxitocina la desinflama, així doncs, masturbar-nos pot ser beneficiós pel nostre cutis.

Prevé la disfunció i la incontinència
La masturbació ajuda a estimular i exercitar el sòl pelvià i, per tant, prevé la disfunció erèctil i la incontinència. 

Disminueix els dolors de la regla 
Masturbar-se durant la regla o just abans que baixi té el benefici de prevenir i millorar les molèsties menstruals, ja que l'exercici redueix la inflamació de la zona genital. 

És segura
La masturbació és la pràctica sexual més segura, sobretot en etapes de distanciament social. Això sí, cal no oblidar-se de la higiene, és a dir, rentar-se bé les mans abans i després i netejar bé les joguines sexuals si es fan servir per tal d'evitar infeccions.
Arxivat a:
RÀNQUINGS, masturbació
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: