seguretat

5 consells dels Mossos sobre els riscos de parlar amb desconeguts a les xarxes

per Elvira Vilardell, el 11 de maig de 2020 a les 06:00
Una persona desconeguda t'ha enviat una sol·licitud a través de les xarxes socials? Has parlat amb algú que no coneixies per Instagram, Tik Tok o altres aplicacions? Potser et semblen preguntes sense importància, però relacionar-te amb usuaris desconeguts té més riscos dels que probablement pensis. 

Els ciberassetjadors i els depredadors sexuals utilitzen les apps i webs de moda entre els adolescents per apropar-se a ells i buscar possibles víctimes. Així doncs, el que al principi sembla una conversa innocent amb una persona que no coneixies, pot acabar derivant en xantatge, assetjament i extorsió. 

I com puc detectar si l'usuari amb qui parlo és un possible delinqüent? A Adolescents.cat hem parlat amb el caporal Guillem Goset, de l'Àrea Tècnica de Proximitat i de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra, perquè ens ho expliqués i ens donés consells sobre com actuar en aquests casos.

 


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: