7 preguntes (amb resposta) sobre com serà la tornada a escoles i instituts

per Redacció, el 28 de maig de 2020 a les 20:25
La situació provocada per la pandèmia del coronavirus ha creat confusió entre els estudiants els quals s'han hagut d'adaptar a fer les classes des de casa i a organitzar-se d'una manera diferent. 

Tot i que a poc a poc s'han anat aclarint incerteses, els alumnes encara tenen preguntes, sobretot de com serà el curs vinent. Avui, al programa InfoK, alguns d'ells i elles han pogut plantejar els seus dubtes al conseller d'Educació, Josep Bargalló. Això és el que els ha contestat:

 


Versió sense playbuzz

L'1 de juny tornaran a obrir tots els centres educatius?
No tots. Les escoles, els centres de secundària i d'educació postobligatòria reobriran a partir de l'1 de juny si ja es troben en la fase 2 del desconfinament. 

Es farà classe durant el juny? 
No. El conseller Bargalló ha assegurat que les escoltes i instituts no obren per fer classe, sinó per donar suport i acompanyar els alumnes que ho necessitin, especialment aquells que es troben en cursos com 4t d'ESO i 2n de Batxillerat. De fet, no serà obligatori anar als centres durant aquest mes, sinó voluntari.

Quin dia obriran les escoles i instituts al setembre? 
Els centres educatius obriran el 14 de setembre. 

Quants alumnes hi haurà per classe? 
El conseller Josep Bargalló ha explicat que a primària hi haurà 13 alumnes per classe i a secundària, 15. S'ha pres aquesta decisió per tal de poder respectar la distància de seguretat adequada -2 metres- i complir amb les recomanacions de Sanitat. 

S'hauran de portar guants i mascareta dins de classe? 
En principi no se n'hauran de portar, ja que com hem dit les classes es faran en grups reduïts i es podrà mantenir la distància de seguretat. 

Els horaris seran els mateixos?
Cada dia hi haurà classe, però no tots els alumnes entraran ni sortiran exactament a la mateixa hora. Es farà de manera esglaonada per tal de mantenir les mesures de seguretat. En aquest sentit, els horaris de patí també seran diferents: el més probable és que hi hagi diferents torns perquè no coincideixin tots els estudiants. 

Es podran fer activitats extraescolars i anar d'excursió? 
El conseller ha explicat que, igual que aquest estiu hi haurà colònies, també hi haurà activitats extraescolars i excursions, però seran diferents. S'hauran de fer en grups més reduïts, mantenint les distàncies i seguint les mesures indicades, com per exemple, posar-se la mascareta si es viatja amb autobús i rentar-se les mans amb freqüència.
Arxivat a:
ACTUALITAT, educació
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: