Com puc saber si una relació funcionarà o no? Això és el que diuen els experts

per Redacció, el 4 de juny de 2020 a les 13:04
És possible saber si una relació funcionarà o no? Segons els experts de Medium, hi ha algunes pautes que ens poden ajudar a saber-ho, tot i que, evidentment, no són definitives sinó simplement una guia. 

Els psicòlegs d'aquest mitjà, assenyalen que el primer que cal tenir clar és que hi ha dos tipus d'amor que generen atraccions diferents. L'amor apassionat, lligat a les emocions intenses i a l'erotisme i l'amor compassiu, que es relaciona amb la tolerància i la confiança. 

El primer, el passional, ens guia cap a mala atracció, mentre que el segon, el compassiu, ens porta cap a la bona. Això no vol dir que en un amor compassiu no hi hagi atracció física i passió, però el que ja és més complicat és que en un amor totalment passional i impulsiu hi hagi compassió. Per tant, a l'hora de preguntar-nos si la nostra relació anirà bé, ens pot ajudar fixar-nos en si ens guia la bona atracció o la mala atracció, la qual sol conduir al fracàs. Aquestes són les diferències entre l'una i l'altra: 

 


Versió sense playbuzz
La mala atracció 
Es caracteritza per ser un impuls i créixer molt ràpid. Sents molta atracció per una persona i tens moltes ganes d'estar amb ella. Això pot fer que pensis que estàs enamorat/da, tot i no conèixer pràcticament a l'altre. Et deixes anar tot i que potser la teva intuïció et digui que aquella relació no et convé. Segons Medium, les històries que comencen així solen acabar en decepció, tot i que també hi ha casos en què la cosa funciona. 

La bona atracció
A diferència de la mala atracció, la bona atracció sol comportar temps. És a dir, és aquella que es va construint a poc a poc, a mesura d'anar coneixent l'altra persona. Com més hi parlem, més ens agrada perquè ens adonem que compartim valors i que ens compenetrem. Segons els experts de Medium, quan hi ha bona atracció, tot és fàcil: la relació flueix i no hi ha discussions absurdes o malestar. Simplement us veieu perquè us ve de gust i voleu compartir les estones l'un amb l'laltre.
Arxivat a:
ACTUALITAT, relació
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: