5 consells per evitar granets i irritacions a la pell

per Redacció, el 10 de juny de 2020 a les 13:26
Les mascaretes són un element clau per protegir-nos del coronavirus i actualment el seu ús és obligatori en diversos espais. És per això que avui hem volgut preparar un article sobre com cuidar la vostra pell mentre utilitzeu aquesta peça de protecció, ja que pot generar irritació i granets. Aquí teniu alguns consells d'una dermatòloga amb qui ha parlat El País: -es tracten només de pautes que es poden seguir, però en qualsevol cas, si teniu algun problema a la pell, el millor és que acudiu a un expert-: 

 


Versió sense playbuzz
Hidrata la pell 
Encara que tinguis la pell grassa és important mantenir-la hidratada per protegir-la d'irritacions, tant abans com després de posar-te la mascareta. Pots utilitzar una crema aquosa i indicada pel teu tipus de cutis per tal d'evitar que et surtin granets. Així mateix, també és millor no fer servir productes que continguin àcid glicòlic o retinol, ja que poden fer que la nostra pell estigui més sensible i s'irriti més de pressa.

Protegeix-te de la fricció 
Hi ha diferents trucs per protegir la nostra pell de la fricció amb la mascareta. La dermatòloga Lidia Maroñas recomana utilitzar pegats de silicona o sticks antifricció i col·locar-los en les zones de la cara on la mascareta ens frega, com ara el nas i els pòmuls. 

Col·loca-la bé
Intenta que quedi ajustada a la zona del nas i els pòmuls i que tingui el menor contacte possible amb la part peribucal –al voltant de la boca-. 

Evita el maquillatge 
Si has de portar la mascareta durant més d'una hora, és millor que evitis maquillatges com ara bases o correctors. Aquests productes poden obstruir els nostres porus, i això, sumat a la humitat provocada per la mascareta, pot fer sorgir un brot d'acne. 

Utilitza tònic 
Feu servir un tònic suau i antibacterià per netejar la pell. Us el podeu aplicar diversos cops al dia, amb un disc de coto fluix, a les zones de la cara que tinguin contacte directe amb la mascareta.
Arxivat a:
CONSELLS, granets
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: