5 dubtes sobre sexe que molta gent té resolts per experts

per Redacció, el 2 de juliol de 2020 a les 15:45
Hi ha dubtes sobre sexe que són més freqüents que d'altres. A El Confidencial han parlat amb Héctor Galván, sexòleg i psicòleg perquè els resolgués les preguntes més habituals sobre sexualitat. Us en portem un resum: 

 


Versió sense playbuzz
Existeixen els orgasmes múltiples? 
Sí! Els orgasmes consecutius existeixen i són més freqüents entre les noies. La concentració, l'estimulació i els preliminars són claus per experimentar el multiorgasme, ja que, com més relaxats i còmodes estem, més fàcil ens és assolir el clímax. 

Per què costa arribar a l'orgasme només amb la penetració? 
La majoria de dones necessita estimulació al clítoris per tal d'arribar a l'orgasme. Per tant, és un fet completament normal no poder assolir el clímax mitjançant només la penetració. És important doncs, estimular les zones de plaer i no centrar-nos només en la penetració a l'hora de tenir relacions.

La mida del penis importa? 
Segons han constatat diversos estudis científics, la satisfacció sexual està molt més relacionada amb la connexió psicològica, la confiança i el nivell d'intimitat que tenim amb l'altra persona, que no pas amb la mida del penis. Pensar massa en els nostres complexos sí que pot espatllar una estona de sexe.

El sexe oral té els mateixos riscs que la penetració?
Si bé és cert que practicant sexe oral el risc d'embaràs no existeix, hi ha alguns perills que cal tenir en compte, com ara les malalties de transmissió sexual. Sovint no es parla prou d'aquesta qüestió i cal ser conscients que el sexe oral també és una via de contagi.

Ejaculen les dones? 
Primer de tot cal diferenciar entre "ejaculació femenina" i l'anomenat "squirting". Pel que fa al terme "ejaculació femenina" els metges l'entenen com l'expulsió d'una quantitat de líquid mínima després de l'orgasme, en canvi "squirting" fa referència a quan la noia després d'arribar al clímax deixa anar líquid amb més abundància. Aquest segon fenomen és menys comú i està relacionat amb les glàndules de Skene.
Arxivat a:
ACTUALITAT, sexe
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: