Patrocinat

Un estiu per protegir-te del sol... i de la Covid-19

per Redacció, el 7 de juliol de 2020 a les 07:00
Aquest estiu, els efectes de la Covid-19 condicionen els nostres hàbits de vida. Tot i l’evolució favorable de la pandèmia, la represa de la normalitat implica un augment del contacte social, i per tant, un increment del risc de propagació del virus. En aquest context, les mesures d’higiene i seguretat, així com la detecció precoç dels casos positius, la ràpida identificació i l’aïllament dels contactes estrets són fonamentals per tallar la cadena de transmissió i evitar rebrots.

Les mesures d’higiene i seguretat, així com la detecció precoç de les persones amb Covid-19 i la ràpida identificació i l’aïllament dels contactes estrets són fonamentals per tallar la cadena de transmissió i evitar rebrots

En paral·lel, les altes temperatures poden tenir efectes perjudicials en la nostra salut. Per evitar cops de calor, cal aplicar mesures de prevenció dins i fora de casa, com hidratar-se freqüentment, refrescar l’ambient i evitar l’exposició directa al sol les hores de més calor. 
 

Evitem els rebrots


El pitjor de la pandèmia ha passat, però el virus segueix entre nosaltres i no es pot abaixar la guàrdia. Aquest estiu evitem els rebrots entre tots i totes.

 

Respecta la distància de seguretat


Mantenir la distància d’un metre i mig amb les persones amb qui no convivim, encara que siguin familiars o amics, és una de les mesures més efectives per evitar la transmissió de la Covid-19. És important deixar les abraçades i els petons per més endavant i evitar espais concorreguts on sigui difícil mantenir la distància interpersonal i on es puguin produir aglomeracions.
 
 

Renta't les mans


El SARS-CoV-2 és un dels milers de microbis imperceptibles per l’ull humà que es van recollint de l’entorn: a casa, a l’escola, a la feina, al jardí, d’animals, mascotes, aliments... Rentar-se les mans freqüentment contribueix a eliminar-los i evitar que es propaguin. Per això, és important fer-ho diverses vegades al dia, encara que estiguin netes. 
 
 

Posa't la mascareta


La mascareta s’ha convertit en un element imprescindible a l’hora de sortir de casa per tots els majors de 6 anys, sempre i quan no sigui possible mantenir la distància de seguretat interpersonal recomanada. Perquè sigui efectiva, cal fer-ne un ús correcte i aplicar igualment les mesures de prevenció bàsiques, com el rentat freqüent de mans i la distància entre persones.
 
 

No comparteix estris, ni beguda ni menjars


També és important no compartir estris, beguda o menjar amb persones amb qui no convivim, encara que siguin familiars o amics. El coronavirus es manté durant un temps a la superfície d'alguns objectes, i per tant, els transforma en font de contagi. Si tenim símptomes, com febre, tos, falta d’aire, malestar general, diarrees i vòmits, hem de contactar amb el nostre CAP o amb el 061/Salut Respon. 
 
 

Per un estiu fresc


L'estiu és temps de platja, piscines, terrassetes... i de calor, molta calor. La pujada de temperatures pot ser insuportable a l’estiu, però seguir alguns consells ens pot ajudar a fer-hi front.

 

Hidrata't


Cal beure molta aigua, encara que no tinguem set, mullar-nos sovint i vestir roba àmplia, còmoda i clara. També és important mantenir la llar fresca i aïllar-la de la calor exterior, amb aparells de refrigeració i abaixant les persianes on toca el sol durant el dia.
 
 

Utilitza crema solar


El sol és una font de salut i benestar, però la sobreexposició a la seva radiació pot comportar riscos greus. Per això, és important fer servir crema solar amb un filtre adequat al nostre tipus de pell. Altres mesures que ens poden protegir són: començar a prendre’l de forma gradual i evitar l’exposició a les hores de màxima intensitat, és a dir, entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda. 
 
 

Evita la calor


És important identificar els símptomes del cop de calor. Si algú té malestar, mal de cap, mareig, la pell calenta i no suada, la respiració i la freqüència cardíaca accelerades i confusió o irritabilitat, cal actuar amb rapidesa. Hem d’allunyar la persona de la font de calor, reduir la temperatura de l'entorn i obrir les finestres o engegar un ventilador. Cal treure-li l'excés de roba, mullar-la i trucar al 112.

 
 

Més informació

Tota la informació sobre com prevenir la calor i la Covid-19 al web canalsalut.gencat.cat.



Amb el suport de:

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: