Què es pot fer i què no amb les noves mesures? 10 preguntes amb resposta

per NacióDigital, el 21 de juliol de 2020 a les 09:47
El Govern ha concretat algunes restriccions que generaven dubtes als alcaldes dels municipis implicats. Les limitacions s'apliquen a 14 municipis de l'àrea metropolitana, una trentena a Ponent i dos a l'Alt Empordà. Per deixar clares totes les noves restriccions, el departament d'Interior ha publicat un document de preguntes i respostes per deixar clar què es pot fer i què no en aquests punts:

1. La població està confinada? Estrictament no hi ha confinament, però es recomana que la població no surti dels seus domicilis i es desplaci només per als moviments essencials: anar la compra d’aliments i altres productes i serveis essencials, desplaçar-se a centres sanitaris si és necessari, anar als centres de treball quan no es pugui teletreballar, assistir persones dependents i fer gestions inajornables. 


2. La població pot sortir del seu municipi? Sí, però es recomana no fer-ho i sobretot evitar desplaçar-se a altres punts del territori i establir contacte amb grups socials, ja que pot afavorir les cadenes de transmissió.
 

3. Es pot fer esport? Sí, la normativa recull específicament l’activitat física esportiva i de lleure individualment o amb el grup de convivència habitual (que serà un màxim de 10 persones), i sempre amb el menor nombre de persones possible per reduir el risc de contagi.

4. Es permet la formació, pràctiques i similars, com ara les de conducció i autoescoles? Està permès, però cal una neteja i desinfecció després de cada alumne, a més de mantenir una ventilació de 10 minuts abans de cada canvi d’alumne. 

5. Els gimnasos, poliesportius o complexos esportius, públics o privats, poden obrir amb mesures preventives? No, la normativa especifica el tancament al públic dels gimnasos, poliesportius i complexos esportius, públics o privats.

6. Poden obrir les piscines municipals o privades d’ús públic? Es permet l’obertura de les piscines descobertes d’ús públic quan l’ajuntament consideri necessari el seu ús.

7.  Els casals d’estiu o colònies es poden continuar fent a instal·lacions esportives o piscines? Sí, però només poden obrir per a aquesta activitat, i han de tancar després, i només hi poden accedir les persones vinculades a aquestes activitats.

8. Les platges s’han de tancar o es requereixen mesures més restrictives? La normativa no preveu el tancament permanent de les platges, però es recomana a l’ajuntament un reforç del control del compliment de les mesures de seguretat, especialment dels aforaments per evitar aglomeracions, garantint les distàncies de seguretat entre persones o grups de persones i la resta de mesures descrites al pla sectorial de zones de bany. Així mateix, cal limitar l’assistència al grup de convivència habitual.
 

9. Poden obrir teatres i cinemes i fer festivals? Sí, sempre que reuneixin una sèrie de condicions i reben l'aval final del Procicat. 

10. Es poden consumir aliments i begudes a les reunions i trobades a l’espai públic? A les reunions i trobades al carrer i altres espais públics, s’ha d’evitar el consum d’aliments i begudes ja que impedeix complir l’obligació de dur mascareta. No obstant això, no s’impedeix el consum de líquids necessaris per combatre els efectes de la calor.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: