Quan, com i on veure la pluja d'estels d'aquest estiu

per Redacció, el 3 d'agost de 2020 a les 12:32
Entre mitjans de juliol i fins al 24 d'agost té lloc un dels fenòmens més esperats de l'any: les llàgrimes de Sant Llorenç o Perseids, una pluja d'estrelles provocada per la cua de pols còsmica que el cometa Swift-Tuttle deixa anar al seu pas. 

When is the Perseids Meteor Shower 2017 and where to watch it ...


Aquests fragments es desprenen del cometa i xoquen amb el planeta Terra a uns 200.000 km per hora. S'anomenen Perseids perquè el seu radiant és a la constel·lació de Perseu, a tocar de la de Cassiopea. 

Si bé durant aquests dies ja es pot observar aquest fenomen, el millor moment per a fer-ho serà el dia 12 d'agost, quan seran més visibles. 


Per veure-les bé, és recomanable anar a un punt on hi hagi poca contaminació lumínica. El Garraf o el Montseny són dos bons escenaris prop de Barcelona per assistir a aquest espectacle astronòmic. La diferència entre un cel amb molta o poca contaminació lumínica pot fet variar el nombre d'estels visibles en un 90%. Més lluny de l'àrea metropolitana, el Montsec té el millor cel nocturn per observar aquest o altres fenòmens astronòmics.
Arxivat a:
ACTUALITAT, estrelles
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: