5 dades sobre els joves i l'accés a l'habitatge que has de saber

per Redacció, el 13 d'agost de 2020 a les 10:38
Només 2 de cada 10 joves de menys de 34 anys s'han independitzat de casa els pares/mares. L'últim informe de l'Observatori d'Emancipació del Consell de la Joventut assenyala a més a més, que emancipar-se els costa un 60% dels seus ingressos. És a dir si cobren uns 1.000 euros al mes, se'n gasten 600 en pagar el lloguer i les despeses. Us deixem amb algunes de les dades més rellevants d'aquest document sobre la situació dels joves i l'accés a l'habitatge actualment:

 


Versió sense playbuzz
Només 2 de cada 10 joves de menys de 34 anys s'han independitzat de casa els pares/mares i fer-ho els costa un 60% dels seus ingressos. 

Els joves espanyols haurien de cobrar el doble del que perceben actualment per a poder comprar una casa: haurien de tenir un salari mensual de gairebé 2.000 euros. 

A finals de 2019, només el 18,7% dels joves -entre 16 i 29 anys- residia fora del domicili familiar, la pitjor dada d'emancipació juvenil a l'estat espanyol des de 2002. 

Més d'un 55% dels joves té feines temporals i aquesta precarietat laboral fa molt difícil que puguin independitzar-se de casa els pares/mares. 

Catalunya és un dels territoris amb els lloguers més cars. Això fa que si una persona d'entre 16 i 20 anys es vol independitzar i viure sol/a –sense compartir habitatge-, hagi de destinar de mitjana el 100% del seu sou al lloguer.
Arxivat a:
ACTUALITAT, habitatge, joves
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: