Les persones esponja: 4 característiques que les defineixen

per Redacció, el 30 de setembre de 2020 a les 10:15
L'empatia ens permet posar-nos en la pell dels altres i comprendre els seus sentiments. Es tracta, doncs, d'una qualitat positiva que ens ajuda a l'hora d'interactuar i gestionar les emocions pròpies i externes. 

Ara bé de vegades hi ha persones que, de manera inconscient, van més enllà i no només comprenen els sentiments dels altres sinó que els "absorbeixen". Són les anomenades "persones esponja", gent que se sobrecarrega emocionalment perquè viu gairebé com a pròpies les emocions dels seus amics/gues i familiars. 

Aquest fet els pot acabar passant factura i poden patir episodis d'estrès i ansietat a causa de la seva alta sensibilitat, tal com assenyalen des de Codigo Nuevo. Si bé no hi ha una descripció única per definir les "persones esponja", sí que solen tenir trets comuns. Són aquests: 
 


Versió sense playbuzz
Són intuïtives: perceben amb facilitat el que passa el seu entorn i les intencions i emocions de les persones que els envolten. 

Són molt empàtiques: com hem dit són extremadament empàtiques arribant a assimilar les emocions dels altres com a seves.

Es responsabilitzen dels problemes dels altres: volen que tothom se senti bé i això fa que de vegades gestionin els problemes dels seus amics/gues com si fossin propis. 

Poden atraure persones tòxiques: hi ha persones que s'aprofiten de la seva empatia i sensibilitat per tal que els resolguin problemes. 

Si t'has sentit identificat/da amb aquests punts, els psicòlegs aconsellen que prenguis consciència sobre el que vols i el que no vols, estableixis límits i t'allunyis de les relacions tòxiques que no et fan cap bé. Fer-ho, evidentment, no és senzill i si et cal l'ajuda de les persones que t'estimen i/o d'un expert/a no t'ha de fer cap vergonya demanar-la.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: