Què és l'«stealthing», la pràctica de qui tothom parla?

per NacióDigital, el 9 d'octubre de 2020 a les 13:22

La Fiscalia demana quatre anys de presó per a un home que és jutjat a l'Audiència de Barcelona per delicte d'abús sexual. En concret, per treure's el preservatiu sense el consentiment de la dona amb qui practicava sexe. Segons explica TV3, a l'estat espanyol no hi ha pràcticament resolucions judicials condemnatòries per aquesta pràctica, l'stealthing (agressió profilàctica, és a dir, treure's el condó sense el consentiment de la persona amb qui es practica el sexe). 

El cas jutjat a l'Audiència de Barcelona parteix d'una trobada sexual entre una dona nord-americana i un jove català. Els dos es van conèixer en un festival de música i van decidir anar plegats a un hotel de Calella, on van tenir relacions sexuals. La dona va declarar a la policia que durant la relació, al cap de cinc o deu minuts, va notar que l'home no portava el preservatiu i es va espantar. Va demanar que s'aturés però va continuar. 



L'acusat, en canvi, afirma que "li va caure el preservatiu" i li va preguntar si en duia un altre. Mentre en buscava un altre, assegura, ella va voler marxar de l'habitació.


Què és l'stealthing 



Com explicàvem al principi de l'article, aquesta pràctica fa referència a retirar-se el condó de manera no consensuada durant una relació sexual. Una de les primeres a parlar-ne va ser l'activista i escriptora Alexandra Brodsky la qual, el 2017, va publicar un article a la revista de la Universitat de Columbia denunciant l'stealthing i qualificant-lo de violació. 

I és que, segons l'activista, aquesta pràctica -freqüent entre els joves- no només suposa una agressió cap a la persona que la rep sinó que a més la víctima s'exposa a riscos físics, com ara a les malalties de transmissió sexual. 

La repercussió que va tenir el seu article va fer que alguns estats dels EUA, com Californa i Wiscosnsin, cataloguessin l'stealthing de violació.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: