Així seran les ciutats del futur (i no són com esperes)

per Adolescents.cat, el 23 d'octubre de 2020 a les 08:50
T’imagines poder viure a Mart? S’ha demostrat que això és possible i, de fet el projecte The Mars Society va engegar un concurs per construir una ciutat en aquest planeta per 1 milió d’habitants. Saps el més fort? Que la proposta de l’equip català ha quedat seleccionada entre les 9 finalistes. Encara que això ens sembla increïble, no és un projecte futurista d’una pel·lícula de ficció, sinó que està realment dissenyat per funcionar de manera autosostenible i dependre el menys possible de la importació de materials de la Terra.

El projecte català de ciutat marciana es diu Nüwa i ha estat desenvolupat per membres de la Xarxa internacional SONet, que exploren solucions sostenibles fora de la Terra. Està liderat per l’astrofísic del CSIC Guillem Anglada-Escudé i coordinat per l’estudi d’arquitectura ABIBOO Studio, especialitzat en la construcció a gran escala.


I com es construiria la ciutat de Nüwa? Doncs “en vertical, orientada al sud, en un penya-segat d’un quilòmetre d’alt de l’estructura geològica marciana de Tempe Mensa, amb els edificis enterrats a la paret vertical, el que permetria estar protegits però al mateix temps tenir llum, diu el fundador d’ABIBOO.

I per què s’hauria de construir així? Doncs perquè té una gravetat que és un terç de la de la Terra, això implica que si es construissin els edificis com a la Terra, tendirien a explotar per la pressió. A Nüwa els edificis estan connectats per “un sistema de túnels que permet tenir pèrgoles i bòvedes que reprodueixen la visió d’un horitzó, que estableix una vinculació amb la que tenim a la Terra”, diu ABIBOO.


I fer això quant val? Doncs entre 20 i 30 mil milions d'euros!

Podeu veure el vídeo del projecte aquí:



Podeu veure molta més informació al reportatge de TV3.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: