Polèmica amb els/les influencers per dur a terme aquesta pràctica

per Redacció, el 19 de novembre de 2020 a les 10:27

Una investigació publicada per la Universitat Complutense ha conclòs que nou de cada deu influencers només etiqueten correctament el 6% de les seves publicacions publicitàries.

El 95% d'aquest tipus de publicacions - realitzades per les 25 influencers espanyoles amb més seguidors del sector de la moda - oculten que són continguts publicitaris. Avui dia, doncs, algunes instagramers estan realitzant publicitat enganyosa i, per tant, no estan seguint la regulació publicitària que obliga a indicar que un contingut té una finalitat comercial.

Quina normativa hi ha?


La legislació indica que qualsevol mena de publicitat efectuada per mitjans digitals per la qual es rep una contraprestació (sigui econòmica o a través d'un producte o experiència) ha de ser clarament identificada com a tal. Però Amalia Álvarez, la coautora d'aquest estudi, indica que no s'està imposant cap sanció davant aquest tipus de males pràctiques, tot i que la societat està demanant cada vegada més que es regulin. 

Com que el 68% d'usuaris de les xarxes socials segueix a influencers, des d'Autocontrol s'elaborarà un paquet de mesures específiques pel sector, amb la finalitat de gestionar el contingut publicitari que generen. Aquest serà el "Codi de conducta sobre l'ús d'influencers en la publicitat" i entrarà en vigor l'1 de gener del 2021.

Aquestes noves normes considerarien com a mala pràctica els posts que contenen la paraula o el hashtag "Ad" al final de la descripció, ja que no és l'opció correcta per etiquetar una publicitat tot i ser la més utilitzada. Així doncs, es pretén posar fi a aquest "buit legal" provocat per l'absència de normes específiques per influencers. 

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: