Així és l'illa més remota del planeta

per Redacció, el 10 de gener de 2021 a les 08:59
Tristán de Acuña és una illa situada al centre de l'oceà Atlàntic de tan sols 98 km² d'extensió i 250 habitants. El seu territori més proper es troba a 2.400 quilòmetres de distància i, per tant, aquells qui no els agrada la soledat poden notar els símptomes d'estar aïllat.

Aquesta illa va ser descoberta pels portuguesos al segle XVI, però no va ser fins a principis del segle XIX que va ser habitada per primera vegada. Els seus habitants nadius formen una petita comunitat humana i se senten molt arrelats a aquesta terra. L'any 1961, el volcà que li va donar origen va entrar en erupció, provocant que tota la colònia hagués de ser evacuada cap a Gran Bretanya per risc de mort. Mesos després, però, es va calmar la situació i van poder tornar a Tristán de Acuña per quedar-s'hi a viure.


Al territori es repeteixen gairebé tots els cognoms, ja que tots els habitants són parents dels vuit homes i set dones que la van habitar per primera vegada. Les persones que hi viuen expliquen que aquells amb qui van a l'escola seran els mateixos amb qui compartiran la resta de la seva vida. A més, comenten que la connexió a Internet no és gaire fiable i que l'ambient és "tan silenciós que es pot escoltar com creix l'herba".

Pel que fa a l'accés a l'illa, tan sols s'hi pot accedir en vaixell des de la Ciutat del Cap i el trajecte és d'una setmana. A més, està prohibit desembarcar a Tristán de Acuña sense haver realitzat uns tràmits previs a través d'Internet on s'ha d'explicar el motiu de la visita, aportant documentació i sotmetent-se a l'aprovació del consell. Si la sol·licitud es denega, no es podrà desembarcar i, si s'aconsegueix l'aprovació, caldrà passar mínim tres setmanes a l'illa fins que arribi el següent vaixell per tornar.


En aquest vídeo de la youtuber Azul Místico en podràs saber més coses:


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: