Afegeixen aquesta assignatura al Regne Unit: t'agradaria que també es fes aquí?

per Redacció, el 26 de novembre de 2020 a les 12:00
Aquest any el govern britànic va convertir en obligatori l'aprenentatge sobre control coercitiu a les escoles.

I és que, és molt important que des de petits aprenguem a diferenciar les relacions sanes de les abusives. 


Què és el control coercitiu?


Fa referència a un conjunt de comportaments i paraules que humilien, aïllen i controlen les víctimes. Les persones que han patit aquest tipus d'abús emocional, asseguren que la seva autoestima i autonomia han quedat malmeses. I no només això, sinó que havien normalitzat aquest tipus de comportament: és a dir, l'havien acceptat i assumit. 


Segons expliquen en un article a la BBC, els individus que exerceixen control coercitiu sobre algú, al principi solen mostrar la seva millor cara. A poc a poc, però, comencen a tenir comportaments controladors i fins i tot amenaçadors. Normalment no agredeixen físicament les víctimes, però sí psicològicament. 

Quins són els indicadors del control coercitiu?

 
La BBC recull alguns dels comportaments associats al control coercitiu. Si creus que podries estar sent víctima d'aquest abús, demana ajuda a un adult de confiança i/oa un professional:
 Aïllar-te dels teus amics i familiars
 Controlar el teu temps
 Menysprear-te: per exemple, et diu que ho fas tot malament 
 Humiliar-te 
 Intimidar-te 
 Amenaçar-te

Creus que hi hauria d'haver assignatures a les escoles i instituts sobre aquests temes? Quines assignatures creus que fan falta als centres catalans? Explica'ns-ho al formulari que trobaràs més avall.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: