Aquest desembre tindrà lloc un fenomen astronòmic que no es produïa des de l'Edat Mitjana

per Redacció, el 1 de desembre de 2020 a les 11:30
Aquest desembre tindrà lloc una conjunció planetària: podrem observar, des de la Terra, dos planetes alhora Júpiter i Saturn.
 


Què és una conjunció planetària?


Aquest fenomen es dona quan, des de la Terra, podem observar la proximitat entre dos planetes, encara que realment estiguin molt lluny l'un de l'altre: a Júpiter i a Saturn els separen 600 milions de km, encara que des del cel sembli que estan gairebé junts.


La conjunció planetària entre aquests dos astres acostuma a ser usual, cada 20 anys. Però el que la fa especial aquest 2020 és que els dos planetes es trobaran més junts del normal, només a 3.474km l'un de l'altre.

Quan es produirà?


El fenomen es produirà del 16 al 25 de desembre, aquests 5 dies la separació dels planetes serà mínima. Aquí el millor dia per veure'l serà el 21 de desembre entre les 18.15 i les 19 h, segons els experts. A més, el fenomen no acaba aquí, ja que, després del 25 de desembre es podrà anar observant com els planetes es van separant.

Que es necessita per veure'l?


Tot i que estan més a prop que mai, els planetes estan lluny de la Terra i per tant, necessitarem uns prismàtics encara que, si teniu un telescopi a mà sempre serà molt millor i ho podreu apreciar amb més qualitat i nitidesa. Però tot està per veure, ja que dependrà també del clima que faci aquells dies.
Esperem que aquest 2020 es porti una mica millor que la resta de l'any i ens deixi veure aquest fenomen, ja que no es tornarà a repetir fins al 15 de març de 2080!
 

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: