La flipant curiositat sobre els dies de la setmana que potser no sabies

per Adolescents.cat, el 1 de gener de 2021 a les 08:26
Per què es diuen com es diuen els dies de la setmana? Segurament no t’havies parat a pensar-ho però té una explicació molt lògica! Antigament es pensava que La Terra era el centre de l’univers és per això que es van ordenar els planetes segons el temps que tardaven en fer una volta al nostre planeta.

Així doncs van ordenar els planetes en funció de quan els veien des de la Terra. Pels antics de Babilònia els planetes tenien relació directa amb els diferents Déus, per això van batejar els dies de la setmana com els planetes que veien. Això va passar als grecs i després als Llatins, és per això que les llengües llatines conserven aquesta referència.


Et deixem aquí la relació entre els dies de la setmana i els astres, fliparàs!



Dilluns: Dia de la Lluna


Dimarts: Dia de Mart

Dimecres: Dia de Mercuri

Dijous: Dia de Júpiter

Divendres: Dia de Venus

Dissabte: Dia de Saturn

Diumenge: Dia del Sol


També ho veuràs molt clar en castellà:



Lunes (luna), Martes (Marte), Miércoles (Mercurio), Jueves (Júpiter), Viernes (Venus), Sábado (Saturno), Domingo (Sol, que és el dominant).








Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: