5 coses que han passat aquesta setmana i has de saber

per Redacció, el 28 de gener de 2021 a les 10:38
Et portem algunes de les notícies més destacades de la setmana.
 

Polèmica per l'assistència als mítings polítics en plena pandèmia

 

La polèmica va esclatar quan la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va defensar que la ciutadania pogués assistir a mítings electorals fora del seu municipi, malgrat el confinament municipal. Les paraules del Govern van provocar debat i molts sectors van criticar que es pugui assistir a actes de campanya mentre fa mesos que els veïns d'un municipi no poden anar a veure familiars en un altre lloc de Catalunya o tampoc anar al teatre a la ciutat del costat. Ahir al vespre, els partits de Govern ja van rectificar i van demanar als ciutadans que no trenquin el confinament municipal i només assisteixin a aquells actes que es facin al seu municipi. 

Catalunya es quedarà aquesta setmana sense reserves de vacunes

  
Catalunya es quedarà aquesta setmana sense reserva de vacunes de la Covid-19. Així ho ha assegurat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en roda de premsa aquest dimecres. Salut ha informat que fins ara ha rebut 217.000 dosis de les quals se n'han subministrat 200.000.

El ministre de Sanitat plega per presentar-se com a candidat a la presidència de la Generalitat

 

Salvador Illa s'ha acomiadat ja del tot com a ministre de Sanitat i a partir d'ara a exercirà només com a candidat del PSC a la presidència de la Generalitat. El dirigent ha comparegut per darrer cop a la Moncloa, on ha hagut d'exposar quina és la situació sanitària i què suposa que ell plegui en plena tercera onada. Si bé tota l'oposició i els socis de govern de Podem li han retret que dimiteixi just ara, Illa ha defensat el rol que ha exercit fins al final: "No me'n penedeixo de res del que he fet. Deixo les meves responsabilitats en el moment en què ho haig de fer i com vaig dir". 

El món supera els 100 milions de casos de Covid-19

   
El total de casos a escala mundial de coronavirus ha superat els 100 milions. El nombre de casos s'ha produït just un any després del decret d'emergència de salut pública per part de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), després del creixent nombre de casos arran del brot a la ciutat xinesa de Wuhan, i coincideix en el moment de l'inici de la vacunació a uns 50 països. 

Crisi als cinemes

 
La pandèmia fa estralls sobre el sector cultural i un dels àmbits més afectats és el del cinema. Cada cop són més les sales que prefereixen abaixar la persiana a l'espera de temps millors per reobrir. L'última cadena a sumar-se a aquesta llista és Yelmo, que ha anunciat un tancament temporal de portes de tots els cinemes de l'Estat excepte els de Madrid i Las Palmas. A Catalunya tanquen els Comèdia, els Icària, el Baricentro de Barberà, els Premium Castelldefels, els Premium Sant Cugat, els Yelmo Abrera i el Parc Central de Tarragona. Els cinemes catalans van perdre 15 milions d'espectadors durant el 2020.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: