Les carreres universitàries de tres anys desapareixeran

per Redacció, el 2 de març de 2021 a les 11:24
El Ministeri d'Universitats posarà punt final a les carreres universitàries de tres anys que havia implantat el ministre Wert. Els graus, doncs, duraran quatre anys tret de les carreres d'estudis sanitaris o tècnics que encara siguin més llargs. La decisió impacta directament sobre el model de tres anys de carrera i dos de màster que havia funcionat fins ara. L'objectiu, segons el Ministeri, és "assegurar la qualitat de l'oferta formativa universitària".

La decisió obligarà a modificar el disseny actual dels graus i doctorats de les universitats catalanes, que havien apostat majoritàriament per aquesta fórmula, però va en la línia del que defensa la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE) i també dels representants de l'alumnat, que es queixen del preu dels màsters.


El decret estableix també que les universitats podran oferir programes d'ensenyament de grau amb itinerari acadèmic obert que permeten que l'alumnat cursi assignatures de dos o més títols universitaris del mateix àmbit de coneixement. A més, els graus i màsters podran incloure una menció dual fruit d'un projecte de col·laboració entre la universitat i l'empresa.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: