3 respostes a 3 preguntes típiques sobre els condons i el sexe oral

per Redacció, el 4 de maig de 2021 a les 10:06
A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat. El text és el que ens ha enviat:

Noi, 15 anys

Bon dia, us volia fer unes preguntes:
- Per fer sexe oral hi ha risc d'alguna infecció o malaltia si es fa sense condó (en parella estable que no té cap malaltia).
- Si s'empassa el semen passa alguna cosa? És dolent per la seva salut? (sempre que vulgui clar)
- Per últim. Si xupa un condó (que sigui normal i no per sexe oral), pot ser perillós el lubricant que porta? Els lubricants normals de pot són dolents si els llepa una persona?

Moltes gràcies!


RESPOSTA:

Hola joaquin,

Per no deixar-nos cap pregunta per respondre, les copiem totes i les anem resolent:

- Com a agents de salut hem de dir que el millor per evitar infeccions de transmissió sexual és utilitzar preservatiu en homes o barrera de làtex en dones, a l'hora de practicar sexe oral. També cal dir que les taxes d'infeccions en el sexe oral són baixes.

- Si vol i teniu clar que no teniu cap infecció de transmissió sexual, no té perquè ser dolent per la seva salut que s'empassi el semen. Tot i que el millor és que, com hem dit abans, es practiqui amb preservatiu.

- El lubricant sexual no és dolent per la salut a no ser que la persona que està en contacte amb ell sigui al·lèrgica als components que el composen.

Una abraçada i gràcies per escriure'ns!

Helena Angel
Psicòloga Iesp - Wommum
@Helenangelpsico
http://www.helenaangel.com

 Pots fer la teva consulta al Consultori d'Adolescents.cat aquí




 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: