Tres universitats catalanes, entre les 250 millors del món per primer cop

per Albert Vilanova, el 9 de juny de 2021 a les 13:06
Èxit català en el prestigiós rànquing de QS Quacquarelli Symonds. És la primera vegada des de la seva creació que tres universitats del territori se situen dins de les 250 millors de tot el món. L'estudi inclou 1.300 universitats i es crea a partir de 130.000 acadèmics i 75.000 professionals que hi treballen.

La millor universitat catalana és la Universitat de Barcelona (UB), que també confirma el seu domini a l'Estat amb la 168a posició al rànquing global. Té una valoració de 47,6 punts sobre 100 possibles. La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) és la segona catalana a la llista, al lloc número 209 del total i una valoració de 42,6 punts. La Pompeu Fabra (UPF) completa el podi català amb 38,7 punts que la situen com la número 248 de tot el món.


La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) s'acosta a la part alta de la taula (posició 319). Més enllà del lloc 600 hi ha la Universitat Ramon Llull i, més enllà del 700, la Universitat Rovira i Virgili tanca la representació catalana.

Segons QS Quacquarelli Symonds, companyia britànica especialitzada en educació internacional, la millor universitat del món és l'Institut de Tecnologia de Massachusetts, amb 100 punts. La universitat d'Oxford és la segona més ben valorada (99,5) mentre la de Stanford i la de Cambridge empaten en la tercera posició amb 98,7 punts.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: