Quan s'aconsegueix la immunitat després de ser vacunat?

per Irene Montagut, el 6 de juliol de 2021 a les 12:35
Gairebé el 50% de la població diana, els majors de 16 anys, a Catalunya ja està vacunada amb pauta completa. Això suposa que 3.225.089 catalans ja estan immunitzats, o en procés d'estar-ho. La pregunta que ens fem, però, és: quan s'aconsegueix la immunitat després de ser vacunat? 

El ministeri de Sanitat va actualitzar el document d'Estratègia de vacunació davant la Covid-19 i va detallar que la immunitat completa depèn de la vacuna administrada. Recordem que a Catalunya s'estan administrant dosis de quatre vacunes diferents, les aprovades per la Unió Europea.


La vacuna Pfizer/BioNTech és la més ràpida a generar una immunitat total i es pot administrar a tots els majors de 12 anys, tal com va aprovar l'EMA a finals de maig. Un cop rebuda la segona dosi, la immunitat s'aconseguirà al cap de set dies. Pel que fa a les vacunes d'AstraZeneca i de Moderna, també de dues dosis, els qui les han rebut aconseguiran una immunitat total a partir dels 14 dies d'haver completat la paula de vacunació. 

El vial de Janssen s'administra als majors de 18 i és l'únic que requereix únicament una dosi per completar la pauta. La seva eficàcia supera el 75% 14 dies després de rebre la punxada i augmenta fins al 85% quan ja passen 28 dies.


En el cas de les persones que han rebut una primera dosi d'AstraZeneca i han completat la pauta amb una segona dosi de Pfizer o Moderna, la seva immunitat dependrà també de quina ha estat la segona dosi. Si s'ha rebut Pfizer, amb set dies ja s'és immune, però si s'ha rebut Moderna cal esperar fins a 14 dies.

Finalment, hi ha grup poblacional que només rebrà una dosi perquè ja ha superat la Covid-19. Serà sis mesos després de passar la malaltia i se'ls administrarà AstraZeneca o Moderna, que els proporcionaran immunitat 14 dies després, o Pfizer, que ho farà amb només set dies.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: