El Govern prendrà noves mesures per limitar la propagació del virus

per Irene Montagut, el 12 de juliol de 2021 a les 08:42
"Prendrem noves mesures per limitar la propagació del virus". Així ho ha avançat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una visita a l'hospital de Bellvitge aquest diumenge juntament amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Les dades epidemiològiques no són bones i els hospitals s'estan omplint de pacients ingressats a planta, "no estem en un bon moment", ha dit Aragonès.

El president ha demanat extremar les mesures de precaució i també que tots "ens seguim autoprotegint encara que estiguem vacunats".


Preguntats pel possible retorn de la mascareta en espais exteriors, el conseller Argimon ha estat clar en dir que no és necessària sempre que "complim el decret de mascareta". És a dir, si anem sols pel carrer, o ens movem amb el nostre grup bombolla, o també si es respecten les distàncies. Argimon, però, ha remarcat que el fet de portar la mascareta funciona com una "senyal de recordatori que seguim en pandèmia". 

També en matèria de la lluita contra la Covid, Aragonés ha parlat sobre la disposició de tests d'antígens a les farmàcies per poder descongestionar l'atenció primària. "Són ells qui s'han de donar pressa per aprovar-ho durant els pròxims dies", ha dit en referència al govern espanyol.


L'efectivitat de les vacunes


Tot i que les vacunes que actualment s'estan administrant tenen una efectivitat molt alta, tant el conseller com el president han recordat que no immunitzen al 100 per cent. Així, Argimon ha recordat que les persones que ja han rebut la pauta completa també emmalalteixen, perquè, segons ha dit, "la immunització no preveu de no tornar-te a infectar, però sí de malaltia greu". 

Els festivals massius d'estiu


Una de les imatges que més s'han vist les últimes setmanes és la dels grans festivals d'estiu que s'estan celebrant durant aquest mes de juliol. L'eufòria del públic i el retorn dels concerts de peu, sense distàncies, després de dos anys han portat imatges de grans aglomeracions de gent sense mascareta. "No sóc partidari que es tornin a produir en les properes setmanes", ha manifestat Argimon.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: