5 parts del nostre cos que fins fa poc no sabíem que teníem

per Redacció, el 29 de juliol de 2021 a les 15:06
En els últims anys, les noves tecnologies han permès avançar molt en diversos camps científics, com l'anatomia i la medicina. De fet, gràcies a aquests avenços s'han descobert parts del cos ignorades durant molt anys. La BBC n'ha recollit algunes, us les resumim:

 


Versió sense playbuzz
L'interstitium
Aquest nou òrgan va ser descobert el 2018 per l'Escola de Medicina de la Universitat de Nova York. Es tracta d'una "xarxa de teixits" interconnectats que es troben sota la pell, en els pulmons i al voltant de les venes, entre altres parts del cos. La seva funció principal és "prevenir" que els teixits i les fibres del nostre sistema es trenquin mentre els músculs i els òrgans es contrauen.

El mesenteri
El gener de 2018 un equip de l'University Hospital Limerick va destapar l'existència d'un òrgan desconegut situat al sistema digestiu: el mesenteri. Tot i que encara no se'n sap gaire, la seva principal funció és la d'unir l'intestí amb la paret de l'abdomen.

Vasos limfàtics del cervell
El 2016 investigadors de la Universitat de Virgínia, als Estats Units, es va trobar unes estructures que no havien vist mai quan estaven fent un estudi sobre la meninge, la membrana entre el cervell i el crani que cobreix el sistema nerviós central. En concret, van descobrir un grup de cèl·lules immunes en un lloc totalment inesperat, ja que fins aquell moment es creia que el cervell no estava connectat amb el nostre sistema immunitari. Aquestes cèl·lules juguen un paper molt important en la forma en com socialitzem i obren la porta a estudiar des d'una perspectiva diferent malalties com l'Alzheimer.

El lligament anterolateral
Aquesta estructura va ser investigada per primer cop el 2013 per un grup de cirurgians de Bèlgica. El lligament anterolateral es troba als genolls i ens protegeix dels moviments que fem quan girem o canviem de direcció.

La capa Dua de l'ull
Descoberta el 2013 pel científic Harminder Dua – d'aquí el seu nom-, és la capa més profunda de la còrnia. Des que es coneix la seva existència, que les operacions oculars s'han pogut simplificar i millorar.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: