coronavirus

Tot el que has de saber de la vacunació en adolescents de 12 a 15 anys

per Irene Montagut, el 3 d'agost de 2021 a les 19:49
El Govern ha anunciat que els adolescents d'entre 12 i 15 anys es començaran a vacunar a partir d'aquest dimecres. Es tracta d'una franja d'edat que engloba 300.000 joves i que té molta interacció, sobretot en centres escolars, i, per tant, el govern vol aconseguir la "màxima immunitat" quan s'iniciï el nou curs d'aquí a un mes. 

Com serà? Què es necessita? On es vacunarà? T'expliquem tot el que has de saber de la vacunació dels adolescents entre 12 i 15 anys.


Qui pot vacunar-se? Els adolescents nascuts entre els anys 2006 i 2009. Els que hagin nascut l'any 2009 han d'haver complert els 12 anys per poder rebre la vacuna.


Han d'anar acompanyats dels pares? Sí. Com a requisit indispensable, el Govern demana que els adolescents menors de 16 anys han d'anar acompanyats del seu pare, mare, tutor o tutora legal per vacunar-se.

Ja es pot demanar cita? Les cites per vacunar els adolescents s'obren aquest dimecres i no requeriran més espera que la disponibilitat que tinguin els centres de vacunació. Només s'ha d'accedir al web de Salut per reservar la cita.

On es vacunaran els adolescents? El Govern no preveu canvis en els centres de vacunació per aquesta franja d'edat. Així, els joves d'entre 12 i 15 anys seguiran el mateix protocol que la resta de la població i es podran vacunar en Centres d'Atenció Primària, així com en punts de vacunació massiva. 


Quines vacunes rebran? Els joves entre 12 i 15 anys només poden rebre les vacunes de Pfizer i de Moderna, les dues que han estat avalades per l'Agència Europea del Medicament per aquesta franja d'edat. 

Què es necessita per vacunar-se? S'haurà de presentar la targeta sanitària individual juntament amb el DNI, NIE o passaport de l'adolescent, així com l'SMS del justificant de la programació de la cita que envia Salut al telèfon mòbil facilitat. 


Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: