Així serà el curs 2021-2022: els alumnes vacunats ja no s'hauran de confinar en cas de contacte estret

per Redacció, el 30 d'agost de 2021 a les 13:30
Presencialitat en tots els cursos i mascareta a les aules. El curs escolar 2021-2022 comença de la mateixa manera que l'anterior. El Govern ha presentat aquest dilluns al matí en roda de premsa el protocol sanitari pel retorn a les classes el pròxim 13 de setembre. Així serà:


S'haurà de dur mascareta


El nou curs continuarà sent en un context de pandèmia, i per això es vol "minimitzar l'impacte del virus". De la mateixa manera que l'any passat, tots els centres començaran les classes de manera presencial i els alumnes hauran de seguir portant la mascareta. 

Els estudiants vacunats no caldrà que facin quarantena


Així doncs, el curs començarà amb el 100% de presencialitat en totes les etapes i es manté l’organització en grups de convivència estable, però a diferència de l'any passat, no caldrà mantenir la distància de seguretat entre membres ni caldrà confinar-se en cas de contacte estret en aquells casos que  l'alumne tinguin la pauta completa de vacunació, els que no estiguin immunitzats, hauran de confinar-se i seguir les classes en línia.

Hi haurà activitats extraescolars


El curs també començarà amb activitats extraescolars, però es recomana que s'iniciïn a l'octubre amb grups de 10 alumnes. Al pati es permetrà la interacció entre diversos grups de convivència, sempre amb mascareta. En cas que només hi hagi un grup de convivència, els membres podran interaccionar entre ells sense mascareta. Per altra banda, caldrà mantenir el protocol de ventilació i el rentat de mans freqüent, amb sabó o gel hidroalcohòlic. 

No hi haurà control de temperatura


Les entrades i sortides a les escoles es mantenen esglaonades, però a diferència del curs passat, no hi haurà un interval de 10 minuts de temps entre grups ni es prendrà la temperatura. Per altra banda, el Govern ha anunciat que les reunions entre pares i professorat seran en un format "híbrid", i que les festes escolars hauran de ser a l'aire lliure, i si són dins del centre, "hauran de ser amb el grup estable", ha detallat el conseller d'Educació.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: