6 coses que potser no sabies sobre l'ejaculació femenina

per Redacció, el 20 d'octubre de 2021 a les 13:21
Ja fa anys que se sap que algunes dones poden produir quantitats notables de líquid amb els seus genitals durant l'excitació sexual. És el que es coneix com a ejaculació femenina o squirting. Malgrat tot, és un tema poc tractat i que sol generar confusió. És per això que avui us portem un recull de dades que ha fet la BBC sobre aquest fenomen.  

 



Versió sense playbuzz


Totes les dones poden tenir aquest tipus d'ejaculacions?
Segons estudis duts a terme recentment, entre un 10% i un 54% de les dones han experimentat l'squirting alguna vegada.

Per què algunes dones ejaculen i les altres no?
Segons algunes investigacions, l'ejaculació femenina estaria relacionada amb les glàndules d'Skene, les quals varien de mida en funció de la dona. Aquesta diferència en la grandària explicaria que algunes experimentin aquest fenomen i altres en canvi, no.

Quina quantitat de líquid s'expulsa?
Un estudi dut a terme el 2013 en què hi van participar 320 dones va demostrar que la quantitat ejaculada pot variar molt. En concret pot anar dels 0,3 ml als 150 ml, l'equivalent a un got d'aigua ple.

És orina?
El líquid expulsat en l'ejaculació conté orina, però també s'hi han trobat altres substàncies com l'antigen prostàtic.

Com s'aconsegueix?
Com hem dit, no totes les dones experimenten l'squirting, però les que ho fan asseguren que la millor manera per aconseguir-lo és estimulant el punt G: una àrea que es troba en la paret superior de la vagina.

Les dones que ejaculen experimenten més plaer?
No està demostrat que les dones que tenen ejaculacions sentin més plaer. El que sí que senten moltes, segons recull la BBC, és vergonya, ja que en ser un tema poc tractat es pensen que no "és normal" que el seu cos reaccioni així quan tenen un orgasme.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: