Per què alguns artistes han començat a marxar d'Spotify?

per Redacció, el 31 de gener de 2022 a les 08:15
Després que el músic Neil Young demanés la retirada de les seves cançons d'Spotify per no compartir espai amb un podcast de difusió de "desinformació" sobre la Covid-19, ja són tres els artistes que s'han sumat a la seva causa: ahir ho van fer Joni Mitchell Lloyd Cole, i James Blunt ha anunciat que serà el següent si la plataforma no canvia d'opinió.

El programa que ha generat polèmica és The Joe Rogan experiences, presentat per Joe Rogan, que des de l'any 2020 és un contingut exclusiu d'Spotify, que en va pagar uns 100 milions de dòlars, segons el portal Xataka. El podcast ja va rebre crítiques per part del món científic a principis de gener, quan 270 professionals van emetre un comunicat qualificant-lo de "perill per a la salut pública". 


Joe Rogan no es considera un negacionista, però pel seu programa han passat personatges tan polèmics com Robert Malone, un doctor que va arribar a comparar la Covid amb l'Holocaust. Rogan sí que ha estat molt crític amb les mesures que retallen les llibertats que s'han anat imposant per frenar l'expansió del coronavirus.

Pel que fa a Spotify, els responsables de la plataforma s'han limitat a dir que tenen "una gran responsabilitat a l'hora de trobar l'equilibri entre la seguretat per als oients i la llibertat dels creadors", i afirmen que ja han eliminat uns 20.000 podcasts relacionats amb la Covid.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: